Til hovedinnhold

Trond Mois hverdagsfavoritter: Dette må kjendiskokken alltid ha på kjøkkenet

10. november 2017Aktuelt
PIZZAFEST: Hver uke har Trond Moi pizzafest på kjøkkenbenken Foto: Børre Eskedahl/VG
PIZZAFEST: Hver uke har Trond Moi pizzafest på kjøkkenbenken Foto: Børre Eskedahl/VG
Kaja Storrøsten
Kaja Storrøsten

En av eierne bak restaurantkjeden Bølgen & Moi liker mat som er ujålete. Her er hans to hverdagsfavoritter.

– Tre ting jeg er avhengig av å ha på kjøkkenet er lime, parmesanost og koriander.

Det sier kjendiskokken og vinkelneren bak restaurantkjeden Bølgen & Moi, Trond Moi. Han er glad i hverdagen, så glad at han har skrevet en kokebok om det.

– For å lage god og enkel hverdagsmat anbefaler jeg å ha de riktige varene stående, som nudler. Da kan du frese opp grønnsakene du har og helle over nudlene etterpå. Jeg har alltid litt hvitløk, løk, blomkål og gulrøtter stående, med krydder blir det nydelig, sier han og legger til:

– Andre varer jeg alltid har er god olivenolje, smør og friske urter.

Artikkelen fortsetter under bildet

MYE PLASS: Trond Moi har et romslig kjøkken og lang benk. Foto: Børre Eskedahl/VG
MYE PLASS: Trond Moi har et romslig kjøkken og lang benk. Foto: Børre Eskedahl/VG

Ujålete

Kokken liker best når måltid er ujålete og han forteller til Godt at de ofte har flere gjester til middag.

– Sønnen min og stedatteren min har ofte besøk av venner og kjæreste, sier han.

De spiser ofte det som er i sesong, som for tiden er lutefisk og blomkålsuppe med bacon og krutonger. De spiser også mye laks.

– Laks bakt med masse ingefær, chili, koriander og litt god olje. Fisk er vi veldig glade i.

I tillegg er han og kona, Elisabeth Hagen (48), glade i reker.

– Til rekene koker vi egg, tilsetter løk og dill med en avokadosalsa. Det er veldig godt.

En gang i uken har han en italiensk pizzafest på kjøkkenbenken.

– Jeg har en liten bordmodell pizzaovn som kan stå på kjøkkenbenken. Så lager jeg nok deig, og setter pizzaen i ovnen når de andre kommer hjem.

Artikkelen fortsetter under bildet

HVERDAG: Kjendiskokken lager alltid dobbelt opp av maten. Det er både økonomisk og praktisk. Foto: Børre Eskedahl
HVERDAG: Kjendiskokken lager alltid dobbelt opp av maten. Det er både økonomisk og praktisk. Foto: Børre Eskedahl

Lager dobbelt opp

– Hvordan planlegger du matuken?

– Jeg har en ganske spesiell jobb da jeg reiser og jobber mye om kvelden, men jeg lager maten når jeg er hjemme. Når vi lager mat, og som er et godt tips til de fleste, så lager vi alltid dobbelt opp. Da kan ungene varme opp senere. Det tar ikke så mye lengre tid og det er økonomisk, sier han.

Og hva er hans hverdagsfavoritt? Det må være røkt kolje, som også er i sesong, forteller han. Til dessert anbefaler han epleterte.

– Epleterten er veldig god og enkel. Og passer godt nå med masse epler i butikkene.

Oppskriftene finner du her:

Publisert: 10.11.2017 kl. 15:43
Oppdatert: 10.11.2017 kl. 16:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?