Saftig indisk smørkylling
Møre og saftige kyllingbiter, og en saus som syder av spenstig krydder. Matblogger Elin Larsen har et lidenskapelig forhold til smørstekt kylling og her deler hun oppskriften sin med deg.
- Jeg ble momentant forelsket i butter chicken med alle krydderne, fargene, luktene og de eksotiske indiske smakene, sier Elin Larsen til Godt.
Hun jobber som elektriker til daglig, men i bloggen «Elinlarsen - mat & foto» deler hun sin lidenskap for mat.
-Hva er bedre enn et kjøkken som dufter av ferske urter og krydder? Ferske råvarer er selvsagt et must, sier hun.
- Bloggen startet jeg fordi jeg var lei av halvfabrikater, fargeløs- og smakløs mat. Nå har mat blitt en genuin glede og nytelse for meg, og det ønsker jeg å dele med andre.
En av Elins favoritter er Indisk butter chicken og her forteller hun hvordan du kan lage den.
Dette trenger du til 3 personer
- 600 g kyllingfilet
Marinade
- 25 g finhakket hvitløk- mos i stavmikser med litt vann
- 25 g finhakket ingefær- mos i stavmikser med litt vann
- ½ ts salt
- 4 dl naturell yoghurt
- 1 ts chilipulver
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts garam masala
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss solsikkeolje
Slik gjør du
- Skjær kyllingfiletene i et par like store biter. Skyll i kaldt vann og tørk. Bland kjøttet godt med hvitløk, ingefærpasta og salt.
- Bland yoghurt sammen med sitronsaft, chilipulver, gurkemeie, garam masala og olje. Rør det inn i kyllingen og legg det i en bolle dekket med plast. La det stå kjølig i 4-6 timer.
- Forvarm ovn på 250 grader. Legg kyllingbitene på bakepapir og plasser under grillelementet i ca 10 minutter til de er gjennomstekt. Etter endt steketid avkjøl litt før kyllingbitene deles i mindre biter på 3-4 cm.
Saus
- 20 g usaltet smør
- 5 g finhakket hvitløk
- 4 g finhakket ingefær
- 2 kardemomme frø (lett knust i morter)
- 3 hele koriander (lett knust i morter)
- 1 laurbærblad
- 2 nellikspiker
- 3 ts garam masala
- 2 ts malt gurkemeie
- 2 ts hot chili pulver (1 ts hvis du vil ha den mildere)
- 1,5 dl tomatpure
- 3 ss sitronsaft
- 100 g usaltet smør
- 1,8 dl kremfløte
- 1-2 ss sukker
- 2 ss hakket koriander som garnityr
Smelt smør i en gryte på middels varme. Tilsett finhakket hvitløk og ingefær. Stek noen få minutter, og tilsett deretter kardemomme, laurbærblad, nellik, koriander, garam masala, gurkemeie og chilipulver. Rør godt til det lukter eksotisk krydder. Rør inn tomatpure og sitronsaft. Kok på svak varme noen minutter. Tilsett smørklatter litt etter litt til smøret har smeltet. Avslutt med å røre inn fløte.
Blend sausen og sil den over i en ny kjele. Kok opp, og la småputre i 5 minutter. Rør inn sukker og smak litt med salt. Tilsett kyllingbitene og la trekke 5-10 minutter på svak varme.
Dette trenger du
- 600 gram hvetemel
- 30 g fersk gjær
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 2 dl lunken vann
- 1 dl naturell yoghurt
- 1 egg
- 100 gram smeltet smør
Korianderfyll
- Smelt 30 g usaltet smør
- 60 g naturell youghurt
- 10 g hakket gul løk
- stor neve hakket korinader
Bland alt sammen og smak til med salt
Slik gjør du
- Hell mel, gjær, salt, sukker og bakepulver i en mikserbolle.
- Rør sammen lunken vann, yoghurt, egg, og smør, og sørg for at alt det våte er lunken. Tilsett melblandingen.
- Elt på lav hastighet i omtrent 10- 15 minutter slik blir deigen smidig.
- Dekk miksebollen med plast, og la heve til dobbel størrelse (omtrent 1 time).
- Ha deigen ut på et melet bord , og del deigen opp i 8 like deler.
- Form hver del til naanbrød. La de ha en passe tykkelse- hverken for tynn eller tykk.
- Etterhev i 20 minutter.
- Ønsker du nøytrale naan brød pensler med litt olivenolje. Vil du ha mer smak smører du heller på korianderfyllet rett før du steker.
- Stek naanbrød på 250 grader i ca. 6-9 min til de er gylne. Følg med!
Server med ris og gjerne en tykk, kald mango-lassi for å balansere de fantastiske smakene. Vel bekomme!