Lise Finckenhagens middagstips: Tre deilige middagspaier

1. mars 2019Aktuelt
PAIDRØM: Lise Finckenhagen deler oppskrift på både kyllingpai, shepherd's pie med en vri, og «samosa». pai. Foto: Krister Sørbø/VG
PAIDRØM: Lise Finckenhagen deler oppskrift på både kyllingpai, shepherd's pie med en vri, og «samosa». pai. Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Pai til middag er populært! Det er i grunnen ingen grenser for hva som kan befinne seg under et gyllent lokk, her er det meste lov.

Noen ganger er det også lov å ta noen snarveier. Til kylling «pot pie», eller pannepai, har jeg satset alt på en sprø og flaket topp, og rett og slett droppet alt som heter bunn og forsteking. Konseptet er ganske enkelt. Bland kjøtt eller fisk og grønnsaker sammen med en tykk og smakfull saus, hell fyllet over i en passende panne og dekk det hele med paideig. Kanskje noe å tenke på som en vri på både fiskegratengen og lammefrikassé?

Potetmosen som fungerer som topping på den tradisjonelle shepherd's pie, er for anledningen byttet ut med et rikt og fyldig teppe av sødmefull søtpotetstappe. Altså en supersaftig pai helt uten paideig, men med masse god smak og ost på toppen. En potensiell familiefavoritt som er vel verdt å teste ut.

Og er du glad i indisk samosa har jeg denne gangen laget en liten pai med tanke på nettopp deg. Trekanter og frityr har blitt til ovnsbakte mini-paier med deilig krydret fyll av blomkål, poteter og erter. Har du ikke små gryter eller ildfaste former er det ingen ting i veien for å lage en større variant, godt blir det uansett. Raita (yoghurtdressing) er alltid suverent til litt spicy mat, og for ekstra glede bør du ta frem stavmikseren og kjøre sammen en frisk grønn saus av koriander, mynte, ingefær, hvitløk og grønn chili.

Følg gjerne oppskriftene, eller la deg inspirere til å trylle frem noen magisk godt under gyllent lokk!

Publisert: 01.03.2019 kl. 13:22


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?