Til hovedinnhold

Hjemmebakt kalkun

22. november 2021Aktuelt
«KALKUN»: Elt, form og stek din egen surdeigskalkun.
«KALKUN»: Elt, form og stek din egen surdeigskalkun.
@psycook_md, @crumb.sourdough.microbakery, @yanabacheva.

Kalkunene som dukker opp på Instagram og TikTok nå er langt fra noen standard-kalkun...

Det er kalkunsesong. I USA nærmer Thanksgiving seg og her i landet er den helstekte kalkunen populær både til middag på selveste julaften og som herlig festmiddag på nyttårsaften.

Men – nå har det dukket opp en kalkun du neppe har sett maken til!

TikToker @cottageloaves har startet en trend med sin surdeigskalkun som til forveksling ligner en ekte, helstekt kalkun. I videoen over kan du se denne brødkunstnerens imponerende tolkning av kalkunen.

– Jeg kan ikke ta æren av å være den aller første i verden som lager kalkunbrød, sier kalkunbakeren til Godt.

– Kalkunbrødet er inspirert av andre dyktige bakere som har laget lignende brød tidligere.

Dette er ikke første gang TikTok-bakeren gir brødene sine en litt utradisjonell utforming. På instagramkontoen finner du også juleinspirerte Rudolf-brød, supersøte teddybjørn-brød og brød med portretter, blomster og planter.

De fleste som baker sin egen kalkun lager den av surdeig. Er du ikke en surdeigsekspert, så har vi en skikkelig bra guide til hvordan du også kan bli en god surdeigsbrødbaker.

Mange elsker kalkun-lookalike’n og flere har forsøkt seg på brødversjonen med vekslende hell. Etter at @cottageloaves la ut sin versjon popper stadig nye «kalkuner» opp i sosiale medier.

Kalkunene kan du finne både på Instagram og TikTok med hashtag’er som: #breadtok #veganturkey og #sourdoughturkey.

Og vi er spente på hvem som lager den første norske surdeigskalkunen!

Publisert: 22.11.2021 kl. 14:56
Oppdatert: 22.11.2021 kl. 21:11


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?