Slutt for McFlurry slik du kjenner den

11. august 2021Aktuelt
FJERNET NØKKELEN TIL SUKSESSEN: Det er skjeen på dette bildet som gjorde under for McFlurryen. Nå brukes den ikke lenger.
FJERNET NØKKELEN TIL SUKSESSEN: Det er skjeen på dette bildet som gjorde under for McFlurryen. Nå brukes den ikke lenger.
Foto: KILIAN MUNCH
Silje-Lisette Tennøy
Silje-Lisette Tennøy
Journalist Godt.no

McDonalds-isen skulle være rørt og luftig. Men så kom forbudet mot engangsplast.

Fra 3. juli var det ikke lenger lov å omsette bestikk, tallerkener, sugerør og rørepinner til drikkevarer dersom de er helt eller delvis laget av plast og beregnet for engangsbruk. Det har ført til stor omlegginger for mange.

Norske meierier har allerede blitt slaktet for sine nye skjeer.

McDonalds har også gjort et krafttak, og sluttet blant annet å bruke de hvite plastikkskjeene som gjorde at McFlurryen ble så bra.

Alternativet de nå har kommet med er langt fra like godt, og mange kunder er skuffet.

For det er ingenting ved dagens McFlurry som ligner på den opprinnelige.

«RIP McFlurry», skriver en person på Facebook.

Desserten ble først ble lansert i 1997, og kom på den tiden med en banebrytende teknologi. For skjeen man skulle spise isen med, var også nøkkelen til den luftige isen - den ble brukt til å røre isen og toppingen sammen.

Nå blandes det ikke sammen lenger, og toppingen, ja, den ligge bare på toppen.

RØRE FOR HÅND: McFlurry blir nå servert med treskje, og enten rører de ansatte isen og toppingen sammen for deg eller så må du gjøre det selv.
RØRE FOR HÅND: McFlurry blir nå servert med treskje, og enten rører de ansatte isen og toppingen sammen for deg eller så må du gjøre det selv.

Bare McFlurry er en McFlurry

Også på andre siden av verden, i New Zealand, er savnet etter en skikkelig McFlurry stort. Der har isen blitt forandret av helt andre grunner enn i Europa - hurtigmatkjeden har nemlig sluttet å bruke iskremmaskinen som lager den populære isen.

Emiliy Writes, en populær forfatter i New Zealand og redaktør for magasinet «The Spinoff», tok faktisk til orde for dette fordi hun var så lei av at isen ikke var som den skulle.

– Noe skjedde. McFlurry sluttet å være flurry , skriver hun, og fortsetter:

– Jeg husker smaken av en ekte McFlurry. Det smakte som en drøm. M&M knust i småbiter, perfekt presset og pisket iskrem som ikke lenger ser ut som softis. De dagene er forbi.

Hun mener at McFlurryen du får nå er en «bastardised version», altså is av dårligere kvalitet, da den ikke lenger er rørt og luftig.

– Det er faktisk bare som en softis eller Sundaeis i et McFlurry-beger uten sjokoladesausen og lite strøssel, skriver hun.

– Dere må slutte å kalle dette for McFlurry, for ord betyr faktisk noe! En McFlurry er en McFlurry. Du kan ikke bare kalle hva som helst for en McFlurry.

Ingen formelle klager

Veronika Skagestad, som er kommunikasjonssjef i McDonalds Norge, forteller at de måtte ta grep for å bli mer bærekraftige, og at de har vanskeligheter med å erstatte skjeen til McFlurryen på en enkel og fullgod måte.

– Skjeen har fungert som både en rørepinne tilpasset maskinene i restauranten og som et spiseredskap. Det er ikke mulig å lage tilsvarende løsning i tre som tåler maskinens belastning, så vi har løst det med at de ansatte rører ut isen manuelt med en vanlig treskje i stedet. Det betyr at det blir mer tidkrevende og lite automatisert, sier hun, og fortsetter:

– Vi har derfor ingen umiddelbare alternativer på dette, da maskinen som McFlurry lages i kun er tilpasset den plastskjeen.

Foreløpig har ikke McDonalds Norge fått noen tilbakemeldinger fra kunder på at løsningen de har nå ødelegger McFlurryen.

– Men er selvfølgelig lydhøre dersom mange opplever at McFlurry ikke er slik de forventer. Veien til mer bærekraftig emballasje blir til med litt prøving og feiling og vi sitter ikke på alle svarene i dag. Likevel tror vi at vi, med vår størrelse, har et ansvar for å gjøre de små grepene som utgjør den store forskjellen. Det er et ansvar vi ikke tar lett på.

Publisert: 11.08.2021 kl. 14:38
Oppdatert: 11.08.2021 kl. 16:10


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?