6 fastelavnsboller du ikke bør gå glipp av

11. februar 2022Aktuelt
NY VRI: Hva med en litt annerledes vri på de klassiske fastelavnsbollene?
NY VRI: Hva med en litt annerledes vri på de klassiske fastelavnsbollene?
Foto: Gladbakst/Instagram

Danske fastelavnsboller og svenske semlor har de siste årene vært noe å strekke seg litt ekstra etter. Nå har vi uppet gamet her på berget også.

Fastelavnsdagen, som er den store bollespisedagen i alle de skandinaviske landene, faller i år på søndag 27. feburar. Tidligere spiste man kun fastelavnsboller rundt den ene søndagen i året, men nå ser det til at sesongen for de fylte bollene ser ut til å bli lengre og lengre for hvert år, og vi skal ikke klage på det!

Bakere rundt omkring i våre naboland har de siste årene latt det gått sport i å lage de mest spektakulære bolle-kreasjonene. Allerede i januar fylles boller med krem, syltetøy og mandelfyll som får bollesugne kunder til å stå i kø.

Både den klassiske danske varianten av fastelavnsbollen, den svenske semlan, men også croissanter, kanelboller og vannbakkels blir til fylte varianter. Også her til lands blir det lange bollekøer i år, spår vi.

Danske Babbo har tatt med seg en liten bit av Køben til Guldsmeden hotell, helt nederst i Parkveien. Og har allerede siden midten av januar solgt danske fastelavnsboller ut av sin sjarmerende lille bakeluke. På grunn av litt mangel på personale kan de ikke love hvor mye boller det blir fremover, men et hot tips er å følge med på deres instagram-konto for å se om det er boller på gang.

Gladbakst fyller tre år, og den lille bakebedriften drevet av Frida Kulmus, har i år igjen laget en fastelavnsbolle som gir oss vann i munnen bare ved å scrolle forbi den.

Hos Rosenborg Dampbakeri i Trondheim har de til den o-store bollesesongen laget nutellaboller. Det ser ikke feil ut.

Stavangers Sirkus Renaa, med baker Nicolai Meling i spissen, har tatt norske bakverk til nye høyder. Disse myke hvetebollene med mandelfyll og pisket krem ser ikke ut til å være et unntak.

Donut-dronningen Talor Browne har også kastet seg på bolle-kjøret. Disse er frityrstekte, og kommer både med mandelfyll eller med bringebærsyltetøy.

Camilla Johansen i Harstad, som kaller seg Bakerinnen på Instagram, har laget kremlor - kanelboller med krem, og vi lar oss absolutt friste.

Vil du lage den tradisjonelle varianten med pisket krem og syltetøy? Sjekk her:

Publisert: 11.02.2022 kl. 13:24
Oppdatert: 25.02.2022 kl. 11:17


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?