Lise Finckenhagen hyller blomkålen

11. september 2020Aktuelt
BLOMKÅLTACO:  Et overraskende og fargerikt alternativ til den mer tradisjonelle fredagsfavoritten fra kokk Lise Finckenhagen.
BLOMKÅLTACO: Et overraskende og fargerikt alternativ til den mer tradisjonelle fredagsfavoritten fra kokk Lise Finckenhagen.
Foto: FOTO: Sara Johannessen Meek/VG

Taco med blomkål og andre blomkål-godsaker står på menyen når vår dyktige kokk, Lise Finckenhagen, får velge selv. Blomkål er nemlig en favoritt!

Blomkålen er en av mine absolutte favorittgrønnsaker. Så takknemlig, mild, struttende og tilpasningsdyktig har den for lengst ristet av seg gamledagers ihjel-koking og noe kjedelige rykte.

Blomkåltaco

Blomkålen suger til seg smak som en svamp (og den tåler mye), test ut blomkåltacoen - så skjønner du hva jeg mener. Fyll på med kokos, chipotlemajones, mangosalsa og most avokado for et overraskende og fargerikt alternativ til fredagsfavoritten.

Blomkålbiff med paprika-hummus, tomatsalsa og feta

Blomkål på grillen funker også veldig bra. Lag gode «biffer» som er møre i midten og sprø i kantene. For ekstra saftighet kan du la blomkålen få et opphold i iskaldt vann i forkant av grillingen. Bare tørk blomkålen godt etter vannbadet og skjær den i jevne tykke skiver før du pensler dem med olje og legger «biffene» på grillen. Her er de servert med en grillet paprika-hummus, tomater og fetaost.

Ostegratinert blomkål med bacon

En gammel og høyt elsket klassiker er ostegratinert blomkål med bacon. Definitivt ikke en av de aller mest spennende og fargerike rettene du har sett, men den tar igjen absolutt alt på smak og velvære. Blomkål, fyldig ostesaus, bacon og sprøstekte smuler med hvitløk og rosmarin – det er retrolykken sin det!!

Publisert: 11.09.2020 kl. 11:35


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?