Dette har vi lagret på Instagram den siste tiden

Søstrene Solveig og Åsta Tufto står bak konditoriet Tufto. Her ser vi både deres håndmalte sjokoladeegg, og bringebærterter med blomsterdekorasjon.
Søstrene Solveig og Åsta Tufto står bak konditoriet Tufto. Her ser vi både deres håndmalte sjokoladeegg, og bringebærterter med blomsterdekorasjon.
Foto: @tuftos/Instagram

Når det skjer lite ellers i livet, er det deilig å kunne drømme seg bort på Instagram. Her deler vi noen av tingene vi har bitt oss merke i den siste tiden.

Matnettstedet Food52 har den siste tiden postet flere videoer og bilder av eltefri og fargerike focacciaer. Det er noe hypnotiserende ved å se de massere og trykke hull i den bløte deigen, som er farget irrgrønn av spinat, eller sjokkrosa av rødbete.

Godt-journalist Mona prøvde seg for øvrig på rødbete-varianten, og kom vel fram til at den tar seg bedre ut ustekt enn stekt.

Carla Lalli Music ble først kjent gjennom det amerikanske matmagasinet Bon Appétit, og YouTube-kanalen deres. Nå holder hun på for seg selv, og poster masse inspirerende og fristende på Instagram. Men det vi bet oss mest merke i her, var den utrolig fine skjærefjølen fra Fredericks and Mae. Rimelig stiv pris for en fjøl - den koster nemlig rundt 800 kroner. Derfor er det desto bedre å kunne drømme seg bort på sosiale medier.

Matblogger Lisa Lin poster helt vilt fristende bilder og videoer på Instagram, blant annet av at hun lager cheung fun, altså dampede risnudelruller. Hun får det til å se så enkelt ut, at vi umiddelbart googlet «cheung fun steamer» for å finne ut hvor mye en sånn en ville koste (svar: ikke mye mer enn skjærefjøla over).

Om du ikke får steamet risnuddelruller - så kan du i hvert fall forsøke å lage chili crisp, en deilig spicy saus til å toppe maten med.

To søstre står bak konditoriet Tufto, som holder til i Oslo. På sin Instagram-profil deler de de lekreste håndmalte konfektbitene vi har sett på lenge - for ikke å snakke om påskeeggene med små håndmalte skyer. Disse kommer vi nok til å se mer av fremover.

Tieghan Gerard - damen bak kontoen halfbakedharvest er ekstremt god på å lage mat som får deg til å bråstoppe scrollingen og tenke; dette må jeg bare lage NÅ! Om du er på jakt etter helsekost bør du nok se en annen vei, for hun sparer ikke på godsakene. Ettersom klassikeren spinat og artisjokk-dipp har blitt en favoritt i vår, så kommer vi ikke utenom å måtte teste denne pita-ostesmørbrød-hybriden med nettopp den deilige komboen!

Det går mot lysere dager og tider, gudsjelov! Og da vi så dette bildet var det ikke vanskelig å drømme seg bort til en varm sommerkveld, rosévin i glasset og god stemning. En salat så enkel, men så fristende: ruccola, spekeskinke og ferskner som er surret i smør og litt sukker. Toppet med en vinagrette av sitron, honning og olje. Nada mas, nada menos - ikke mer, ikke mindre, som den argentinske kokken Juliana Lopez May skriver.

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?