Genialt triks: Slik fungerer egentlig grønnsakskrelleren

TIPS: Grønnsakskrelleren kommer godt med når man skal lage middag, men sjansen er stor for at du har brukt mer tid enn du trenger.
TIPS: Grønnsakskrelleren kommer godt med når man skal lage middag, men sjansen er stor for at du har brukt mer tid enn du trenger.
Helene Mariussen
Helene Mariussen

Visste du at du kan bruke grønnsakskreller begge veier?

– Det er helt genialt! Det går jo dobbelt så fort, utbryter Camilla Kvia entusiastisk.

På Instagram deler hun tips og triks til sine 18.000 følgere. Et av disse handler om hvordan du egentlig bør bruke grønnsakskrelleren.

De fleste drar nemlig bladet bare én vei, men visste du at mange skrellere har et roterende blad som gjør at det kan dras tilbake også?

– Dette må ut til folket, sier Kvia.

Godt-redaksjonen lar seg stadig inspirere av nye tips og lifehacks på sosiale medier, som persilletrikset og nye måter å raspe ost.

Nå har vi altså oppdaget et nytt tips.

– Det første jeg tenkte: Hvorfor vet vi ikke dette? sier Kvia.

Hun kom over en video på Instagram og bestemte seg for å prøve ut funksjonen. På sin egen video kan vi se henne dra skrelleren opp og ned langs en gulrot samtidig som hun roterer den. På siden faller «skallet» ned på kjøkkenfjølen.

Etterpå spurte hun seg hvorfor man ikke får med en bruksanvisning på produktet.

– Dette burde være allmennkunnskap. Nesten alle skreller noe til middag, enten det er gulrøtter eller poteter.

Trikset gjelder hovedsakelig nye grønnsakskrellere som er formet som en Y, men Kvia mener det også kan gå med en gammeldags skreller.

– Men den nye typen oppleves mest effektiv, sier Kvia.

Foto: Privat

Videoen fikk Godt-redaksjonen til å løpe til en kjøkkenforhandler for å kjøpe samme type skreller, hvor bladet er plassert mellom to plasstenger.

Vel hjemme åpner vi kjøkkenskuffen og drar frem den gamle skrelleren i metall, hvor badet sitter på toppen av et skaft. Vi tror det finnes flest av sistnevnte i norske hjem.

Den nyeste versjonen er veldig enkel å håndtere: Den beveger seg raskt, lett, ledig og «smooth». Bladet roterer seg enkelt når vi drar skrelleren frem og tilbake på gulroten. Samtidig må man holde tungen litt rett i munn. Om funksjonen skal fungere, bør man nemlig rotere litt på grønnsaken samtidig. Det kan være litt vrient for en ulært hånd, spesielt siden bladet beveger seg såpass raskt.

Men dette er definitivt en teknikk vi vil ta i bruk fremover! Det gjorde skrellingen nesten gøy.

Med den eldre grønnsakskrelleren fungerer trikset på samme måte. Forskjellene er at den er litt seigere i bevegelsen, og setter seg litt raskere fast i grønnsaken. Spesielt når det kommer til potet.

Vi konkluderer med at teknikken kanskje fungerer best på grønnsaker med en rett form, fremfor en rund grønnsak.

Genialt triks: Slik fungerer egentlig grønnsakskrelleren

Leter du etter flere gøyale hacks? Sjekk ut disse artiklene:

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?