Saftig grillet og varmrøkt makrell
Varmrøyking på grill er blitt en ny favoritt, og intet spesialutstyr er nødvendig. Sprøstekt makrell med rømmesaus og agurksalat forblir en høydare, men har du vært gjennom et par runder med makrell, kan det være godt å prøve noe annet.
Med en helt ordinær kulegrill og røykspon blir makrellen fantastisk saftig og god. Gni buken inn med grovt salt, og sleng en grankvist over glørne sammen med røyksponet for ekstra finesse. Det ser i hvert fall imponerende ut.
Den fete makrellen kler godt et innslag av friskhet blandet med smaker som oser av ferieminner fra Middelhavet.
Vi snakker sprøstekt makrell marinert i en blanding av god olivenolje, sherryeddik, safran, fennikel, paprika, sjalottløk og basilikum. Sherryeddik er en viktig ingrediens her som er verdt å titte litt ekstra etter, alternativet er hvitvinseddik og en dæsj tørr sherry.
Følg Lise på Instagram for fristende matbilder og innblikk bak i kulissene.
Ukens røyktips:
Skal du bruke grillen som røykovn, er det best å bruke en kullgrill med et tett lokk.
Annen type fisk og stykker av kjøtt kan varmrøykes på samme måte.
Ukens gjenbruk:
Som et søtt og syrlig tilbehør til den grillrøkte makrellen har jeg brukt syltet rabarbra med dill. Sjekk ut oppskriften fra forrige uke…
Ukens oppfordring:
Makrellen er en av de få fiskene som selges hele i fiskedisken. La barna få være med på rensing og filetering av fisk. Det er læring for livet, forbausende mange voksne kan ikke filetere fisk.
Visste du at…?
Makrellen er en hurtigsvømmende fisk. Fordi makrellen mangler svømmeblære må den svømme.
Dessert
«Limepai» i glass utgjør dagens dessert. Frisk, søt og fløyelsmyk, og like lett som en makrellsky.
Publisert: 14.06.2013 kl. 10:37
Oppdatert: 14.06.2013 kl. 13:56
Lag deg en gratis konto