Grise-enkel burger med revet svinekjøtt

24. april 2013Aktuelt
ENKELT OG GODT: Fylte hamburgerbrød med crispy coleslaw og revet svinekjøtt. Foto: Magnar Kirknes/VG
ENKELT OG GODT: Fylte hamburgerbrød med crispy coleslaw og revet svinekjøtt. Foto: Magnar Kirknes/VG

Kokkeskolen viser deg hvordan du lager burger med saftig svinekjøtt og sprø coleslaw. Så enkelt og så godt. 

«Pulled pork» er saftig svinekjøtt som rives fra bena. Ingen kjappis, men lettlaget og godt. Serves med hjemmelaget coleslaw-salat og barbecuesaus.

Pulled pork:

Til fire personer

1 kg svinenakke
5 dl mørkt øl
Aluminiumsfolie

Krydderblanding:
1 ts paprikapulver
1 ts løksalt
1 ts hvitløkspulver
1 ts chilipulver
1 ts hvit malt pepper
1 ts salt

Coleslaw-salat:
1 liten hodekål
2 gulrøtter
2 ss strimlet sylteagurk
3 ss majones
3 ss lettrømme
1 ts dijonsennep
1 ts sukker
Saften av en halv sitron
Salt og pepper

Steg 1: Bland sammen kryddermiksen og gni kjøttstykket godt inn med krydderet. Foto: Magnar Kirknes
Steg 1: Bland sammen kryddermiksen og gni kjøttstykket godt inn med krydderet. Foto: Magnar Kirknes
Steg 2: Plasser kjøttstykket i ovnsform, hell over mørkt øl og dekk formen tett med aluminiumsfolie. Foto: Magnar Kirknes
Steg 2: Plasser kjøttstykket i ovnsform, hell over mørkt øl og dekk formen tett med aluminiumsfolie. Foto: Magnar Kirknes
Steg 3: Stek på ca. 120 grader i 4-5 timer, eller la kjøttet steke i ovnen natten over på ca. 90 grader. Foto:Magnar Kirknes
Steg 3: Stek på ca. 120 grader i 4-5 timer, eller la kjøttet steke i ovnen natten over på ca. 90 grader. Foto:Magnar Kirknes
Steg 4: Ta ut svinenakken og riv kjøttet i strimler. Foto: Magnar Kirknes
Steg 4: Ta ut svinenakken og riv kjøttet i strimler. Foto: Magnar Kirknes
Steg 5: Snitt kålen, sylteagurk og gulrøtter i tynne strimler. Rør sammen dressingen og bland denne inn i kålsalaten. Foto: Magnar Kirknes
Steg 5: Snitt kålen, sylteagurk og gulrøtter i tynne strimler. Rør sammen dressingen og bland denne inn i kålsalaten. Foto: Magnar Kirknes
Steg 6: Varm hamburgerbrød, fyll disse med coleslaw og strimlet kjøtt. Barbequesaus passer bra som tilbehør. Foto: Magnar Kirknes
Steg 6: Varm hamburgerbrød, fyll disse med coleslaw og strimlet kjøtt. Barbequesaus passer bra som tilbehør. Foto: Magnar Kirknes

Publisert: 24.04.2013 kl. 11:00
Oppdatert: 24.10.2013 kl. 14:17


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?