Ukens matblogger: Enkel shepherd's pai

27. februar 2014Aktuelt
METTENDE: Lag kjøttfyllet mens potetene koker. Legg det i en ildfast form og stek i ovnen for å få en fin gyllen skorpe på potetmosen. Foto: Ingrid Victoria Husebye
METTENDE: Lag kjøttfyllet mens potetene koker. Legg det i en ildfast form og stek i ovnen for å få en fin gyllen skorpe på potetmosen. Foto: Ingrid Victoria Husebye

Krydret kjøttdeig dekket av digg potetmos er enkel og perfekt kosemiddag. Godt, mettende og veldig lett å lage. 

Ukens matblogger Ingrid Victoria Husebye (22)Er konditorlærlingBor i OsloFavorittråvarene er sjokolade og fløteNår jeg lager mat så liker jeg å høre på musikk.
Blogger påfoodbyvictoria.com der jeg vil inspirere andre til å lage enkel, god og sunn hjemmelaget mat.Foto: Miriam Solvang
Ukens matblogger Ingrid Victoria Husebye (22)Er konditorlærlingBor i OsloFavorittråvarene er sjokolade og fløteNår jeg lager mat så liker jeg å høre på musikk. Blogger påfoodbyvictoria.com der jeg vil inspirere andre til å lage enkel, god og sunn hjemmelaget mat.Foto: Miriam Solvang

- Shepherd's pai, eller hyrdepai på norsk, er en alt-i-ett gryte som er enkel å lage, og den kan gjøres i stand på forhånd. Perfekt når du har gjester, sier ukens matblogger Ingrid Victoria Husebye til Godt.no.

- Tradisjonelt lages den med lammekjøtt, men jeg brukte svinekjøtt for det var det jeg hadde i kjøleskapet. Med litt rosmarin blir det et lite festmåltid, sier hun.

Les bloggen til Ingrid Victoria her, og følg henne på Facebook også.

Ingredienser for 4 personer

Fyll

  • 400 g kjøttdeig av lam, svin eller storefe
  • 1 løk, opphakket
  • 2 vårløk, i skiver
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter, i terninger
  • 1 paprika, i biter
  • Litt rosmarin
  • Salt og pepper etter smak

Tomatsaus

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 4 ss tomatpuré
  • 1-2 never fersk basilikum
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper etter smak

Potetmos

  • 7 middels store poteter
  • 1,5 ss smør
  • 2 dl melk
  • Revet parmasan eller annen ost

Fremgangsmåte

Du trenger omtrent en halvtime på å lage dette, pluss en knapp halvtime steking i ovnen.

Vask og skrell potetene. Del dem opp i store biter og kok dem møre.

Ha olje i en stekepanne og sett på sterk varme. Brun kjøttet mens du finhakker grønnsakene. Demp varmen og tilsett grønnsakene. Stek til gulrøttene er passe møre.

Ha olje i en kjele og stek hvitløken til den blir gyllen. Ta den ut og tilsett de hermetiske tomatene, tomatpuré og basilikum. La det putre så lenge du har tid til. Smak til med salt og pepper, og bland tomatsausen med kjøttfyllet.

Når potetene er møre, hell av vannet. Tilsett melk og meierismør, og mos til du får en glatt og fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

Sett ovnen på 200 grader varmluft eller grill. Legg kjøttfyllet i en ildfast form og spre potetmosen som et lokk over kjøttfyllet. Strø over revet parmesan eller annen ost. Stek i 20-30 min eller til potetmosen er gylden på toppen.

Server som den er, eller lag en frisk grønn salat til.

Publisert: 27.02.2014 kl. 06:10
Oppdatert: 27.02.2014 kl. 12:14


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?