Ukens matblogger: Enkel shepherd's pai
Krydret kjøttdeig dekket av digg potetmos er enkel og perfekt kosemiddag. Godt, mettende og veldig lett å lage.
- Shepherd's pai, eller hyrdepai på norsk, er en alt-i-ett gryte som er enkel å lage, og den kan gjøres i stand på forhånd. Perfekt når du har gjester, sier ukens matblogger Ingrid Victoria Husebye til Godt.no.
- Tradisjonelt lages den med lammekjøtt, men jeg brukte svinekjøtt for det var det jeg hadde i kjøleskapet. Med litt rosmarin blir det et lite festmåltid, sier hun.
Les bloggen til Ingrid Victoria her, og følg henne på Facebook også.
Ingredienser for 4 personer
Fyll
- 400 g kjøttdeig av lam, svin eller storefe
- 1 løk, opphakket
- 2 vårløk, i skiver
- 2 fedd hvitløk
- 2 gulrøtter, i terninger
- 1 paprika, i biter
- Litt rosmarin
- Salt og pepper etter smak
Tomatsaus
- 1 boks hermetiske tomater
- 4 ss tomatpuré
- 1-2 never fersk basilikum
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- Salt og pepper etter smak
Potetmos
- 7 middels store poteter
- 1,5 ss smør
- 2 dl melk
- Revet parmasan eller annen ost
Fremgangsmåte
Du trenger omtrent en halvtime på å lage dette, pluss en knapp halvtime steking i ovnen.
Vask og skrell potetene. Del dem opp i store biter og kok dem møre.
Ha olje i en stekepanne og sett på sterk varme. Brun kjøttet mens du finhakker grønnsakene. Demp varmen og tilsett grønnsakene. Stek til gulrøttene er passe møre.
Ha olje i en kjele og stek hvitløken til den blir gyllen. Ta den ut og tilsett de hermetiske tomatene, tomatpuré og basilikum. La det putre så lenge du har tid til. Smak til med salt og pepper, og bland tomatsausen med kjøttfyllet.
Når potetene er møre, hell av vannet. Tilsett melk og meierismør, og mos til du får en glatt og fin konsistens. Smak til med salt og pepper.
Sett ovnen på 200 grader varmluft eller grill. Legg kjøttfyllet i en ildfast form og spre potetmosen som et lokk over kjøttfyllet. Strø over revet parmesan eller annen ost. Stek i 20-30 min eller til potetmosen er gylden på toppen.
Server som den er, eller lag en frisk grønn salat til.
Publisert: 27.02.2014 kl. 06:10
Oppdatert: 27.02.2014 kl. 12:14
Lag deg en gratis konto