Ukens matblogger: Svinaktig god ertesuppe

23. januar 2014Aktuelt
VARMENDE: Denne tradsjonsrike ertesuppen trenger litt tid på seg, men du verden så godt. Foto: Christoph Schmitz
VARMENDE: Denne tradsjonsrike ertesuppen trenger litt tid på seg, men du verden så godt. Foto: Christoph Schmitz

All mat blir god av å stå lenge i ovnen, og gul ertesuppe med svineknoke er en klassiker. Denne oppskriften bør du ta vare på.

Ukens matblogger Anette (28) og Christoph Schmitz (30)Jobber som ergoterapaut og IT-rådgiverBor på HamarFavorittråvarene er smør og sjalottløkFavorittredskapen er en skarp liten knivNår vi lager mat så liker vi at det blir en festBlogger påinnifristelse.no, som var et prosjekt for å få oss ut av uføre av matleihet, nå er den et middel for å lære oss mer om mat og spre matgleden.Foto: Fredrik Olastuen
Ukens matblogger Anette (28) og Christoph Schmitz (30)Jobber som ergoterapaut og IT-rådgiverBor på HamarFavorittråvarene er smør og sjalottløkFavorittredskapen er en skarp liten knivNår vi lager mat så liker vi at det blir en festBlogger påinnifristelse.no, som var et prosjekt for å få oss ut av uføre av matleihet, nå er den et middel for å lære oss mer om mat og spre matgleden.Foto: Fredrik Olastuen

Denne tradisjonsrike gule ertesuppen lager seg nesten selv, er billig og smaker fantastisk etter en lang dag ute i snøen. Dagen etter er ertesuppe nydelig restemat.

Ukens matbloggere var ganske matleie da de skjønte at noe måtte gjøres. De ga seg selv i oppdrag å finne tilbake til matgleden, og startet bloggen innifristelse.no.

- Det er en slags naturlov at all mat blir god av å stå lenge i ovnen. Ertesuppen er en slik rett. Lag den i en kasserolle eller kjele med lokk som du kan putte i stekovnen, sier Christoph til Godt.no.

- I fjor begynte vi suppeserien vår, der vi ville se om vi klarte å lage en god suppe hver uke i et helt år. Nå er vi snart i mål, i bloggen ligger alle oppskriftene. Denne ertesuppen passer godt nå om vinteren. Helst til søndag, og så spiser vi restene utover uka sier han.

Les bloggen til Christoph og Anette her, og følg dem på Facebook og Instagram også.

Her er oppskriften:

Ingredienser for 4 personer

  • 250 g gule erter
  • 1 svineknoke (1,7kg)
  • 2,5 liter vann
  • 2 løk
  • 200 g sellerirot
  • 1 purre
  • 2 ts timian
  • 4 gulrøtter

Slik gjør du

Du bør beregne 30 minutter aktiv matlaging, men med tiden dette skal stå i ovnen tar det over 5 timer totalt.

Start kvelden i forveien og legg ertene i vann. Det skal dekke godt og litt til, det kan nesten ikke bli for mye.

På formiddagen dagen etter starter man med å koke knoken 2 timer i vann. Dekker den ikke helt så snu knoka halvveis. Den trenger ikke å fosskoke men putre fint under lokk. Ta av skummet med en skje.

Etter to timer, tilsett grønnsakene, ertene og timian, sett på lokk og sett i stekovnen. 120 grader i to nye timer.

30 minutter før servering tar du den ut av stekovnen og setter den på stekeplata. Fisk ut knoka og riv av kjøtt fra bein og svor og legg kjøttet tilbake i gryta.

La den få koke ut de 30 minuttene.

Publisert: 23.01.2014 kl. 09:13
Oppdatert: 28.04.2014 kl. 10:58


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?