Lise Finckenhagen: Hjemmelagde posefavoritter

GRYTERETTER: Italiensk gryte med kjøttdeig og meksikansk gryte laget på høyrygg er begge varmende og gode på smak.
GRYTERETTER: Italiensk gryte med kjøttdeig og meksikansk gryte laget på høyrygg er begge varmende og gode på smak.
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Få oppskriftene på italiensk gryte, meksikansk gryte og kyllinggryte laget på ferske råvarer. 

Det finnes noen klassikere fra tørrvarehyllen som veldig mange har et eller annet forhold til. For min del er det italiensk gryte jeg drar kjensel på fra barndommen. Jo, det sitter litt langt inne å innrømme det altså, men mener jeg likte det ganske godt også faktisk. Det vil si at den var på plass i hyllen for over 30 år siden, og noe sier meg at den fortsatt må være relativt populær for å kunne overleve såpass lenge.

Kokken i meg føler det er noe unaturlig over å bli inspirert av tørrvareutvalget, men kanskje man skal snu på flisa og tenke at posene sikkert har reddet mang en middag fra å ikke bli noen middag i det hele tatt. Og det er jo utelukkende positivt da, tenker jeg!

Derfor blir dagens gryter en aldri så liten hyllest til kjente og kjære travere som italiensk gryte, Bali kyllinggryte og meksikansk gryte. Helt identiske er de altså ikke, ei heller autentiske i forhold til sine navn. Men de smaker hjemmelaget og er laget av ferske råvarer, og det i seg selv inviterer til en ordentlig god middag!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?