O’boy-boksen blir borte fra hyllene

31. januar 2020Aktuelt
O'BOY: Den kjente røde og blå O'boy-boksen har stått i norske kjøkkenskap siden 1960. Fra februar blir boksen byttet ut til fordel for et mer miljøvennlig alternativ. Foto: FRODE HANSEN, VG
O'BOY: Den kjente røde og blå O'boy-boksen har stått i norske kjøkkenskap siden 1960. Fra februar blir boksen byttet ut til fordel for et mer miljøvennlig alternativ. Foto: FRODE HANSEN, VG
Foto: Frode Hansen
Carina Hunshamar
Carina Hunshamar

Mondelez International, som eier norske Freia, holder på med en stor operasjon som innebærer flere endringer. Det betyr blant annet at O'boy-boksen forsvinner fra butikkhyllene.

Det bekrefter Brand Manager for O'boy i Norge, Eivind Hjermstad-Sollerud, til nettstedet Børsen som omtalte saken først.

NY FORPAKNING: Slik ser den nye forpakningen ut. O'boy blir å finne i den nye posen fra og med februar.
Foto: Mondelez International
NY FORPAKNING: Slik ser den nye forpakningen ut. O'boy blir å finne i den nye posen fra og med februar. Foto: Mondelez International

Hjermstad-Sollerud forteller at esken, som har stått i norske kjøkkenskap siden 1960, skal bli erstattet av en mer miljøvennlig pose.

– Den nye pakningen gjør at vekt og volum på produktet reduseres. Dette kan igjen føre til at man trenger færre trailere på veiene, noe som er bra for miljøet, sier han til nettstedet.

Endringer trer i kraft fra februar, og skal redusere materialforbruket med 60 prosent.

Selskapet har også tatt grep for å unngå en ny O'boy-krise, da en Mondelez i Sverige hadde en teknisk feil som førte til tomme butikkhyller landet rundt.

– I forbindelse med oppgraderingen har vi også oppdatert produksjonslinjen i fabrikken vår i Upplands Väsby. Vi husker alle den store O'boy-krisen 2018, og vi ønsker virkelig å unngå at det samme skal skje igjen.

Publisert: 31.01.2020 kl. 13:15
Oppdatert: 31.01.2020 kl. 14:10


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?