Svin

Foto: Colourbox.com
Geir Salvesen

Svinekjøtt er relativt mildt i smaken, men kan forsterkes med tilbehør og krydder. En fellesnevner for vinene til svin, uansett prepareringsmetode, er at de bør ha lite garvestoffer, og ha en rund, fyldig og helst litt fruktsøtlig smak. Vinene som anbefales her, har alle det til felles. Let etter viner fra Argentina, Australia, Chile, Sør-Afrika, USA, Sør-Frankrike og Veneto-distriktet i Nord-Italia.

Glem ikke at roséviner også kan være godt til svinekjøtt.
Til skikkelig spicy svinekjøtt etter asiatisk oppskrift, velger man gjerne en kraftig Chardonnay. Eller en halvtørr Alsace-vin.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?