Ukens matblogg: Sjokolade-cupcakes med verdens beste frosting

12. juni 2014Aktuelt
MUNNGODT: Bruk kremost i frostingen så får den en nydelig konsistens. Foto: Fredrik Solbakk Andersen
MUNNGODT: Bruk kremost i frostingen så får den en nydelig konsistens. Foto: Fredrik Solbakk Andersen

Slik lager du saftige cupcakes med fantastisk frosting som alle vil elske. Perfekte til bursdag, fest eller piknik i parken.

Ukens matblogger Fredrik Solbakk Andersen (16)Går på Asker videregående skole, og jobber deltid på Ultra.Bor i Asker.Favorittråvaren er kardemomme, vanilje og sjokolade.Favorittredskapen er kjøkkenmaskin, digital gramvekt, slikkepott.Når jeg lager mat så liker jeg å teste forskjellige smakskombinasjoner.Blogg: passionatebaking.blogg.no der jeg vil innspirere andre til å begynne å bake.Foto: Aimar Andersen
Ukens matblogger Fredrik Solbakk Andersen (16)Går på Asker videregående skole, og jobber deltid på Ultra.Bor i Asker.Favorittråvaren er kardemomme, vanilje og sjokolade.Favorittredskapen er kjøkkenmaskin, digital gramvekt, slikkepott.Når jeg lager mat så liker jeg å teste forskjellige smakskombinasjoner.Blogg: passionatebaking.blogg.no der jeg vil innspirere andre til å begynne å bake.Foto: Aimar Andersen

- Disse cupcaksene får en nydelig smak av mørkt sjokolade. Frostingen er helt fantastisk med en silkemyk kremet konsistens, sier ukens matblogger Fredrik Solbakk Andersen til Godt.no.

- Jeg lager sjokoladekremen med Philadelphia-ost for en ekstra rund smak, i tillegg til sjokolade og ganske mye kakaopulver. Kakaopulveret gjør at smaken av sjokolade kommer bedre frem, og den blir mindre søt, sier han.

- Et tips når du lager krem med smør og melis er å ha i noen spiseskjeer fløte, da blir kremen rundere i munnen, forklarer han.

- Det som alltid er viktig når du baker, er at du er nøye på målene. Når det står 100 gram så skal det være 100 gram, ikke noe mer eller mindre. Forholdet mellom ingredienser må bli riktig, sier Fredrik.

- Det er også lurt å finne frem alle ingredienser før du begynner, slik at du du ikke må ut og handle når du er halveis ferdig med røren. Og rydd bort det du er ferdig med, da blir det mindre kaos og mindre sjanse for å gjøre feil, eller tilsette feil ting til feil tid, poengterer han.

Les bloggen til Fredrik her, og følg han på Instagram også.

Ingredienser for 25 cupcakes

  • 75 g kakao
  • 150 g kokende vann
  • 150 g sjokolade
  • 150 g smør
  • 225 gsukker
  • 3 egg (romtempererte)
  • 150 g mel
  • 150 g rømme
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

Fredrik bruker 2-3 timer på å lage disse.

Start med å helle kokende vann over kakaopulveret, og rør godt sammen. Tilsett sjokolade, og la det smelte inn i kakaoblandingen.

Pisk så smør og sukker hvitt med en stavmikser i 5-7 minutter på gøy hastighet. Tilsett ett og ett egg, og pisk i ca 1 minutt mellom hvert egg på medium hastighet. Det er viktig at du ikke tar i alle eggene på en gang, for da vil røren skille seg. Sikt inn alle de tørre ingrediensene, og tilsett sjokoladeblandingen og rømme. Rør på medium hastighet i 1 minutt.

Fyll så opp cupcakeformene med omtrent 35 gram røre i hver form, og stek på 200 grader midt i ovnen i omtrent 25 minutter. Det er viktig å ikke åpne døren til ovnen mens de steker, da faller de sammen på midten. Når du tar dem ut av ovnen sjekker du om de er ferdige ved å stikke en grillpinne i tre ned i en cupcake. Hvis den ikke har noe røre på seg er de klare, hvis det kommer med litt røre må de stå noen minutter til.

Frosting

  • 300 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 70 g kakao
  • 3 ss fløte/melk
  • 150 g sjokolade
  • 300 g kremost naturell

Slik lager du frostingen

Pisk smør, melis, kakaopulver og fløte sammen i 5 minutte. Smelt sjokolade og bland den inn, rør i to minutter. Bland inn romtemperert kremost. Det er viktig at du ikke pisker for mye, for da vil frostingen skille seg. Pisk bare til alt er godt blandet.

Jeg sprøyter på frostingen i rosemønster. Da bruker jeg en 1B tip, man du kan også bruke 2D eller 1M tipp. Du start med å lage en tupp ved å bare klemme ut frosting fra spøyteposen. Sprøyt så sakte rundt tippen en runde. Det er viktig at du hele tiden presser ut jevnt med frosting, og som med alt annet, øvelse gir mester.

Publisert: 12.06.2014 kl. 08:38


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?