Sofamat

Nyt middagen i sofakroken - prøv en av disse oppskriftene. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)
Nyt middagen i sofakroken - prøv en av disse oppskriftene. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)
Pia Cecilie Vabro

Her får du seks oppskrifter på middag som passer godt i sofakroken.

Noen ganger er det deilig å ta middagen på sofaen. Gjerne foran TV-en med en god film eller favorittserien. Da passer det best at middagen egner seg for en litt mer vertikal stilling, og helst kanskj ikke må spises med kniv og gaffel. Vi har funnet frem seks alternativer til godt egnet og velsmakende sofamat.

Gryteretter generelt gjør deg godt på sofaen, alt er i mindre biter og det gjør ikke noe om man kan varme seg litt på maten også. En fyldig oksegryte med karrismak, inspirert av det kenyanske kjøkkenet kan du servere med ris i dype tallerkener og spise med skje eller gaffel. Eller lag en gryte på skinkebiff med tomater, en sunn og fristende gryte som alle i familien vil like. Oksekasserollen med mørkt øl er nok litt mere voksen i smaken, den er også krydret med stjerneanis og muskatnøtt.

Fisk kan også serveres på sofaen. Prøv steinbit stekt i ovnen med grillet paprika og sitron, med et kick av rå løk. Eller ovnsstekt seifilet med herlige asiatiske smaker av chili, ingefær og sitrongress. Uerformen er som en slags hurtig bouillabaisse, med herlige smaker av fennikel, tomater og sorte oliven.

God TV-middag!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?