Tidenes kosemat: Hjemmelaget kebab med brioche, feta og grønt

10. oktober 2013Aktuelt
DIGG: Mariner kjøttet før du steker det, og fyll på med frisk salat, fetaost og favorittdressingen din. Foto: Tove Holter
DIGG: Mariner kjøttet før du steker det, og fyll på med frisk salat, fetaost og favorittdressingen din. Foto: Tove Holter

Dropp gatekjøkkenet - den beste lammekebaben lager du selv. Barna vil elske denne varianten til ukens matblogger! 

Ukas matblogger Tove Holter (42)Jobber som Reiseansvarlig og økonomiassistent.Er opprinnelig fra Andenes på Andøya, men bor på Skedsmokorset.Favorittråvaren er Chili! Jeg bruker chili både i smoothies, kaker og middager.Når jeg lager mat så liker jeg at radioen står på, og da blir det gjerne litt synging også.Blogger påwww.idefull.no
Ukas matblogger Tove Holter (42)Jobber som Reiseansvarlig og økonomiassistent.Er opprinnelig fra Andenes på Andøya, men bor på Skedsmokorset.Favorittråvaren er Chili! Jeg bruker chili både i smoothies, kaker og middager.Når jeg lager mat så liker jeg at radioen står på, og da blir det gjerne litt synging også.Blogger påwww.idefull.no
Foto: Foto: Lars Holter

- Sett fram forskjellig grønt. Salat, spinat, tomat, agurk, avokado, ost og dressing og alt som er godt. Det blir nesten en fest når alle kan komponere hver sin favorittkebab. Da får du en fornøyd gjeng rundt bordet, sier Tove til Godt.no og fortsetter:

- Ønsker du å spare tid, da kan du skjære opp og marinere kjøttet dagen i forveien. Briochen kan også bakes dagen før, og varmes opp før du serverer maten.

- På bloggen min syns jeg det er morsomt å eksperimentere. Jeg kan la meg inspirere av et bilde, matprogrammer, og så leser jeg andre blogger, og særlig utfordringene på Matbloggsentralen.no, sier Tove.

Ingredienser til åtte kebab

  • 1,1 kg lammekjøtt
  • 4 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 chilipepper
  • Olivenolje
  • Salt
  • Grillkrydder
  • Basilikumkrydder

Skjær lammekjøttet og tre løk i tynne strimler og bland sammen med litt olivenolje. Sett til side, gjerne over natten hvis du har tid.

Hakk den siste løken, hvitløksfeddene og chilien og stek i omtrent 3 minutter. Ta frem kjøttet og kast løken det har ligget sammen med. Bland kjøttet inn i blandingen med løk, chili og hvitløk og stek videre til kjøttet er brunet og godt stekt. Nå kan du godt krydre med litt salt, grillkrydder og basilikumkrydder. En uvanlig blanding av krydder for noen, men det bryr vi oss ikke noe om når kebaben blir så god.

Ingredienser til ti brioche

  • 2,5 dl H-melk
  • 1,5 dl vann
  • 60 gr smør (smeltet)
  • 1 pk tørrgjær
  • 11 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1,5 ts salt
  • 1 egg

Melken og vannet varmes litt varmere enn fingervarmt. Jeg smeltet smøret for seg, og hadde det oppi melkevannet.

Bland alt det tørre, for så å blande det godt med melkesmørvannet. Egget ble blandet i til slutt.

Deigen ble eltet med kjøkkenmaskinen på lav hastighet i 8 minutter. Del deigen i 10 emner, form dem til boller og press dem flate.

Stekes på 200 grader i 12-13 minutter.

Til servering

  • Spinat
  • Salat
  • Tomat
  • Fetaost
  • Dressing og annet godt

Jeg serverte kebaben med spinat, crispi salat, tomat, fetaost og en selvkomponert dressing av litt creme fraiche, agurk i små biter og gressløk. Gutta spiste det med salat, gulost og hamburgerdressing. Her kan alle mikse sin egen kebab, og hvis du baker dine egne pitabrød eller brioche blir det ekstra godt.

Publisert: 10.10.2013 kl. 07:56
Oppdatert: 24.10.2013 kl. 14:20


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?