Tidenes kosemat: Hjemmelaget kebab med brioche, feta og grønt
Dropp gatekjøkkenet - den beste lammekebaben lager du selv. Barna vil elske denne varianten til ukens matblogger!
- Sett fram forskjellig grønt. Salat, spinat, tomat, agurk, avokado, ost og dressing og alt som er godt. Det blir nesten en fest når alle kan komponere hver sin favorittkebab. Da får du en fornøyd gjeng rundt bordet, sier Tove til Godt.no og fortsetter:
- Ønsker du å spare tid, da kan du skjære opp og marinere kjøttet dagen i forveien. Briochen kan også bakes dagen før, og varmes opp før du serverer maten.
- På bloggen min syns jeg det er morsomt å eksperimentere. Jeg kan la meg inspirere av et bilde, matprogrammer, og så leser jeg andre blogger, og særlig utfordringene på Matbloggsentralen.no, sier Tove.
Ingredienser til åtte kebab
- 1,1 kg lammekjøtt
- 4 løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 chilipepper
- Olivenolje
- Salt
- Grillkrydder
- Basilikumkrydder
Skjær lammekjøttet og tre løk i tynne strimler og bland sammen med litt olivenolje. Sett til side, gjerne over natten hvis du har tid.
Hakk den siste løken, hvitløksfeddene og chilien og stek i omtrent 3 minutter. Ta frem kjøttet og kast løken det har ligget sammen med. Bland kjøttet inn i blandingen med løk, chili og hvitløk og stek videre til kjøttet er brunet og godt stekt. Nå kan du godt krydre med litt salt, grillkrydder og basilikumkrydder. En uvanlig blanding av krydder for noen, men det bryr vi oss ikke noe om når kebaben blir så god.
Ingredienser til ti brioche
- 2,5 dl H-melk
- 1,5 dl vann
- 60 gr smør (smeltet)
- 1 pk tørrgjær
- 11 dl hvetemel
- 2 ss sukker
- 1,5 ts salt
- 1 egg
Melken og vannet varmes litt varmere enn fingervarmt. Jeg smeltet smøret for seg, og hadde det oppi melkevannet.
Bland alt det tørre, for så å blande det godt med melkesmørvannet. Egget ble blandet i til slutt.
Deigen ble eltet med kjøkkenmaskinen på lav hastighet i 8 minutter. Del deigen i 10 emner, form dem til boller og press dem flate.
Stekes på 200 grader i 12-13 minutter.
Til servering
- Spinat
- Salat
- Tomat
- Fetaost
- Dressing og annet godt
Jeg serverte kebaben med spinat, crispi salat, tomat, fetaost og en selvkomponert dressing av litt creme fraiche, agurk i små biter og gressløk. Gutta spiste det med salat, gulost og hamburgerdressing. Her kan alle mikse sin egen kebab, og hvis du baker dine egne pitabrød eller brioche blir det ekstra godt.
Publisert: 10.10.2013 kl. 07:56
Oppdatert: 24.10.2013 kl. 14:20
Lag deg en gratis konto