Guinness-matrekorder som vil sjokkere deg

ISKAKE: Dette er verdens største iskake med en størrelse på 4,8 x 3 x 1 meter. Rekorden er satt i Kina og kaken veier hele åtte tonn. Foto: Jason Lee/Reuters
ISKAKE: Dette er verdens største iskake med en størrelse på 4,8 x 3 x 1 meter. Rekorden er satt i Kina og kaken veier hele åtte tonn. Foto: Jason Lee/Reuters
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Her finner du alt fra diameteren på verdens største tyggegummiboble til prisen på verdens dyreste pølse.

Det er ingen tvil om at det finnes mange spesielle og unike rekorder i Guinness rekordbok. Der finnes alt fra hvor mange ringer en papegøye kan sette på et mål til verdens videste munn. For oss i Godt-redaksjonen er det selvsagt matrekordene som er det mest spennende, og her finnes det mye rart. Sett deg godt til rette og la deg forundre av hva folk bruker tiden sin på.

I Italia satte «National Association Cake Designers Italy» rekorden om å lage verdens største kake-skulptur. Kaken var på 16.46 x 13.94 x 0.54 meter og ble satt 15. oktober 2015.

Den største pølsen, som er mulig å kjøpe, finner du i Chicago. Der ble rekorden satt av Gorilla Tango Novelty Meats i 2011. Pølsa er 40,64 cm lang, 10,16 cm i diameter og veier 3,18 kg.

Verdens største tyggisboble er målt til 50.8 centimeter. Det er en halv meter i diameter, det. Rekorden ble satt i Winston County i USA 24. april 2004 av Chad Fell, og den ble satt uten å bruke hendene.

Verdens største pizza er målt til 1261.65 kvadratmeter. Rekorden ble satt i Roma, Italia 13. desember 2012 av Dovilio Nardi med flere. Pizzaen ga de navnet «Ottavia» og den var glutenfri.

Dimitri Panciera satte rekorden på 121 iskuler på en iskjeks i Forno Di Zoldo, Italia i september 2015. Han slo sin egen rekord på 109 iskuler for å få Guinnes rekord-tittelen.

Verdens dyreste pølse ble solgt i Seattle, USA, av Tokyo Dog 23 februar 2014. Pølsa kostet 169 amerikanske dollar, som med dagens valuta vil tilsi cirka 1340 norske kroner.

TH Outdoor & Events LLC satte i oktober 2016 rekorden med en 60-lags sandwich. Rekorden tok plass i New York.

Verdens tyngste hodekål veide 62,71 kg, og rekorden ble satt av bonden Scott A. Robb i Alaska i 2012. Vil tippe bonden og hans familie hadde nok av kål for de neste ukene!

Kilde: Guinnessworldrecords.com

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?