Bjørn Svensson åpner ny restaurant med tidligere kollegaer

11. juli 2017Aktuelt
I HØST: Bjørn Svensson åpner ny restaurant sammen med tidligere kollegaer Pascal Lehmann, Kine Jøndal, Marcus Solefors og Daniel Jung. Foto: Kirknes Magnar/VG
I HØST: Bjørn Svensson åpner ny restaurant sammen med tidligere kollegaer Pascal Lehmann, Kine Jøndal, Marcus Solefors og Daniel Jung. Foto: Kirknes Magnar/VG
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Denne gangen blir det annerledes, ifølge toppkokken.

I begynnelsen av september vil en ny restaurant innta et av lokalene i Frognerveien. Der vil Bjørn Svensson åpne en ny restaurant sammen med Pascal Lehmann, Kine Jøndal, Marcus Solefors og Daniel Jung - alle tidligere kollegaer fra Fauna og Oscarsgate. Det var DN som var først ute med nyheten.

Eksakt dato er enda uklart, men Svensson forteller at dørene kanskje kan åpnes allerede den første dagen i september. Innen den tid skal eierne jobbe med å finne ut hva de vil nå med den nye restauranten.

– Jeg vil ikke bruke ordet konsept, for da kan det aldri endres. Vi vil ha det avslappet, men det skal selvfølgelig være gode råvarer. Så jobber vi utover det, sier Svensson, og forklarer at de ikke vil fokusere på «dilldall og pynt».

– Det skal være et godt håndarbeid og mye jobb bak det likevel. Det viktigste er smaken, men alle har jo ulik smak.

«En glad gris»

«Galt» blir navnet på restauranten. Det kommer fra en intern bruk mellom Svensson og hans kolleger.

– Vi sier at «vi skal galte oss» når vi skal ut å drikke, spise og kose oss. Som en glad, jævla gris. Det er litt langsøkt, men hva skal vi hete da? Agurk på japansk?, sier en flirete Svensson.

Da kjøkkensjef Svensson stengte dørene for godt på Fauna i fjor var han sliten og omtalte arbeidet som et «konstant jag».

Artikkelen fortsetter under bildet

ANNERLEDES: Svensson vet at det vil bli annerledes denne gangen, men kan ikke helt forklare hvordan. Foto: Kirknes Magnar/VG
ANNERLEDES: Svensson vet at det vil bli annerledes denne gangen, men kan ikke helt forklare hvordan. Foto: Kirknes Magnar/VG

– Hvorfor har du valgt å åpne en ny restaurant?

– Det var et godt spørsmål, og det lurer jeg på også. Jeg har jo savnet det litt. Det er en del jeg savner, så forsøker jeg å legge bort det jeg ikke savner, forteller kokken, og sikter til de mange telefonene og bookingene han tok seg hånd om på Fauna.

To ganger har Svensson stengt restaurantene sine. Han er usikker på hvordan han vil gjøre annerledes denne gangen

– Jeg liker å ta det litt på sparket og tenke gjennom det. Jeg vil ikke si at jeg skal gjøre det på den ene eller andre måten, for ting endrer seg hele tiden.

Mindre og avslappet

Han savner å ha folk rundt seg, men Fauna ble for stort. Antall ansatte ble for mange, og selv om kjøkkensjefen kom godt overens med de alle sammen, trives han best med å jobbe med færre folk.

– En trenger ikke like mange gjester, og vi ansatte blir en litt tettere gjeng når vi er færre. Om vi vil jobbe med villfisk er det lettere å få tak i til 20 personer enn 3000. Det blir mer overkommelig og jobben blir kanskje ikke like monoton, forteller Svensson.

På Galt vil det bli plass til rundt 20 personer i restaurantavdelingen. Det vil også være en Lounge-avdeling med plass til mellom tolv og 15 stykker. Det skal være en avslappet atmosfære i den nye restauranten, og Svensson vil ikke opplevelsen skal føles regissert.

– Hvis gjesten vil ha detaljert informasjon om maten eller drikken, skal vi selvsagt kunne gi dem det. Men vi vil ikke prakke all informasjonen om maten på dem. Det skal være avslappet, men kunnskapen skal selvsagt finnes, sier han, og forteller også at komfort er viktig i den nye restauranten.

– For meg er det viktigst at stolen er god å sitte i, og så kommer design i andre rekke, sier han.

Den største forskjellen mellom Galt og Svenssons tidligere restauranter, Oscarsgate og Fauna, er at det er mindre.

– Det er hyggeligere å ha 20-25 personer på middag enn 70-100, sier Svensson.

Publisert: 11.07.2017 kl. 15:01


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?