Får internasjonal oppmerksomhet for majones-is

31. juli 2018Aktuelt
NY KOMBINASJON: Majones + is = sant. Den spesielle iskremsmaken vekker oppsikt utenfor Skottland. Foto: Marte Vike Arnesen / Frode Hansen / VG (Illustrasjonsfoto)
NY KOMBINASJON: Majones + is = sant. Den spesielle iskremsmaken vekker oppsikt utenfor Skottland. Foto: Marte Vike Arnesen / Frode Hansen / VG (Illustrasjonsfoto)

Den skotske iskrembutikken har tilsatt enda en kremete ingrediens i isen, men ikke alle er like positive til den nye smaken.

For kort tid siden skrev vi om den danske isprodusenten som lanserer øl-is i samarbeid med et bryggeri. Nå er det en isbutikk i Skottland som har fått internasjonal oppmerksomhet på grunn av den nye isen i sortimentet – nemlig en majones-is.

Kyle Gentleman, som driver Ice Artisan Ice Cream i Falkirk, kom på den noe uvanlige iskremsmaken fordi han elsker majones, skriver The Independent.

Isen lages rett og slett ved å blande butikkens hjemmelagde melkeisblanding med majones fra den kjente produsenten Hellmanns. Til amerikanske TODAY Food beskriver eieren smaken som «et slag med fett og krem etterfulgt av en eggete, melkete ettersmak».

Delte meninger

Etter at Gentleman delte bilde av isen på butikkens Instagram-konto har isnyheten altså nådd flere internasjonale medier. Food & Wine omtaler majones-is som den mest kontroversielle iskremsmaken på grunn av reaksjonene som har dukket på Internett de siste dagene.

«Iskrem er offisielt ødelagt», skriver Mashable.

The Washington Post tror derimot at den ikke smaker så fælt som den høres ut som. Videre skriver avisen at det er ingen overraskelse at is- og majoneskombinasjonen har dukket opp i nettopp Storbritannia, hvor majones i seg selv er et populært produkt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mange har også tatt til ordet på Twitter for å lufte meningen om den nye isen – også her er meningene delte. Mens noen generelt har troen på bruken av majones i søtsaker på grunn av konsistensen, går andre hardt ut mot kombinasjonen majones og is sammen.

Spesielle is

Det er ingen tvil om at det har kommet mange spesielle iskremer på markedet den siste tiden. I mai fikk en isforretning i Irland stor oppmerksomhet for en iskrem med smak av Heinz ketchup. Bakgrunnen for isen var at den verdenskjente artisten Ed Sheeran, som har en ketchupflaske tatovert på armen, skulle spille to konserter i Dublin, ifølge matnettstedet Delish.

Kullfarget og svart is har vært en «snakkis» de siste årene med isbutikken Morgensterns i New York i bresjen. Trenden spredte seg sakte til Norge i fjor, hvor Ice Cream eksperimenterte seg frem til en is med svart pepper og aktivt kull. I år lanserte 7-Eleven en yoghurtis med kull og kokos for en begrenset tidsperiode. Dessertkokk Vibeke Thommassen mente smaken var frisk og god, men at fargen var unødvendig.

I Norge har det dessuten vært rekordsalg av småis tidligere i sommer på grunn av hetebølgen, hvor Royal trippel tronet på toppen som nordmenns favorittis.

Foretrekker du majones til maten? Så enkelt kan du lage hjemmelaget majones:

Hjemmelaget majones på 30 sekunder

Publisert: 31.07.2018 kl. 15:57
Oppdatert: 31.07.2018 kl. 16:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?