Harry-maten vi elsker i skjul
Sashimi, new nordic cuisine og trøfler er godt det. Men la oss være ærlige, er det noe som egentlig slår potetgull med dipmix eller en burger som renner over av Thousand Island?
Med hodet langt ned i nostalgigryta, har vi i Godt drømt oss bort i gamle klassikere. Dette er maten vi elsker, men kanskje ikke snakker høyest om. Her er det ingen grunn til å skjemmes, la deg inspirere og legg igjen den harry-maten du elsker i kommentarfeltet.
Hvilken harry-mat elsker du? Del dine favoritter i kommentarfeltet under.
Lite smaker bedre en søndagskveld enn sprø, tynne potetflak dyppet i herlig dipmix. Spar deg for oppvask og snobberi, dette nytes best rett fra posen og rømmebegeret. Og er du så heldig å spise det alene, kan du dobbeldippe hvert eneste flak.
En medium stekt burger med blåmuggost og karamellisert løk er godt, men la oss være ærlige, innimellom smaker burgeren med kinakål, mais og Thousand Island aller best. Helst bør burgeren ha så mye dressing at det drypper fra albuen din etter at du har spist, med hendene selvsagt. Perfekt tilbehør er rifla pommes frites med mengder av pommes frites krydder.
Ja da, ferske urter er vel og bra, men kan du komme på noe som ikke smaker ekstra godt med grillkrydder? Dette fantastiske blandingskrydderet passer til alt, og aller best på smeltet ost.
Denne flate «biffen» laget av kvernet storfekjøtt kan serveres på flere måter. Men skal den serveres på ekte, klassisk vis, bør bearnaise fra pose og pommes frites fra frysedisken, være kompanjonger på tallerkenen.
Fløteis er godt, ekstra godt blir det med et solid drøss av sjokoladepulver. Og i motsetning til softisen, der strøet blir spist opp med en gang, kan du her fylle på med sjokoladepulver så ofte du vil.
Vi har alle vært der. Gått inn på en beninstasjon med noe helt annet i tankene, og gått ut igjen med en wiener- eller baconpølse i hånda. Gjerne med både sprø løk, potetsalat, ketchup, sennep og rømmedressing. Det er rart, man trenger ikke engang være sulten for å falle for fristelsen.