TripAdvisor: Dette er verdens beste restauranter

21. oktober 2015Aktuelt
VERDENS BESTE: I følge TripAdvisors brukere er Martin Berasategui den beste restauranten i verden. Foto: Instagram/@martinberasategui.
VERDENS BESTE: I følge TripAdvisors brukere er Martin Berasategui den beste restauranten i verden. Foto: Instagram/@martinberasategui.
Paal-Erik Nygård
Paal-Erik Nygård

Brukere av den populære reise-appen TripAdvisor har talt. Dette er verdens 5 beste restauranter. 

Med over 225 millioner anmeldelser og synspunkter fra reisende har TripAdvisor reddet ferien til mange reiselysten. Nå serverer de oss en liste med de beste restaurantene rundt om i verden som skal redde turisters matlyst.

De fem mest populære restaurantene ligger litt utenfor de mest populære reisemålene, men kan kanskje være verdt en reise i seg selv?

1. Martin Berasategui, Lasarte, Spania.

I Lasarte, Spania, finner vi restauranten som i år er kåret til verdens beste av TripAdvisors brukere. «Fantastisk», «Helt rått» og «Wow» er superlativene norske brukere oppsummerer besøket med.

2. Europea - Montreal, Canada

Canada er kanskje ikke landet mange forbinder med utsøkte restauranter, men restauranten Europea faller tydeligvis i smak hos TripAdvisors brukere. «Et mesterverk. Fire timer med mat, vin, kreativ presentasjon, flott atmosfære og en opplevelse vi aldri glemmer», skriver en av restaurantens gjester om besøket.

3. Maison Lameloise - Chagny, Frankrike

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Du trenger ikke nødvendigvis å dra til Paris for å oppleve fransk mat på sitt beste. I den lille byen Chagny finner vi hotellrestauranten Lamolise som er kåret til verdens tredje beste restaurant av den populære reise-appen.

4. Adam's - Birmingham, Storbritannia

I hjertet av Birmingham finner vi restauranten Adam's som åpnet sine dører så sent som i 2013. Ledet av Adam Stokes og hans kone Natasha serverer restauranten sine gjester en smakemeny i verdensklasse.

5. Restaurant Sat Bains - Nottingham, Storbritannia

På listens femteplass finner vi nok en restaurant fra Storbritannia. Sat Bains er en svært populær restaurant blant TripAdvisors brukere, hvor man i tillegg til fantastiske smaksopplevelser kan leie et soverom som kun er tilgjengelig for restaurantens gjester.

Hos Thea er Norges beste restaurant

Ingen norske restauranter hevdet seg på verdenslisten. Men med tøff konkurranse fra flere norske restauranter med Michelin-stjerner, som blant annet Statholdgaarden og Maaemo, er Hos Thea den eneste norske restauranten som er å finne på TripAdvisors liste over Europas 25 beste restauranter, der den inntar en 24. plass.

«Vi er populære, ikke best»

Da vi kontaktet Hos Thea var det en stolt, men beskjeden restauranteier som forklarte hva han trodde var årsaken til listeplasseringen:

- Jeg er svært takknemlig for denne utmerkelsen, men det ville ikke vært mulig uten mitt personale som gjør en fantastisk jobb. Hos oss arbeider alle for å skape en trivelig stund for våre kunder, og jobben som gjøres gjenspeiles på denne listen. Allikevel må jeg si at dette er våre kunders subjektive vurdering. I Oslo har vi tøff konkurranse fra flere fantastiske restauranter, så vi er nødvendigvis ikke den beste restauranten, men vi er helt klart populære sier Sergio Barcilon til Godt.

Har du planer om å utforske det kulinariske markedet i Norge har TripAdvisor en god oversikt over restauranter i hver enkelt by her.

Publisert: 21.10.2015 kl. 15:04
Oppdatert: 27.10.2015 kl. 15:35


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?