Til hovedinnhold

Det beste jeg vet med André Blomberg-Nygård: Spiser aldri filet-o-fish

EKSPERT: Restaurantanmelderen er sjeldent ute og spiser på samme sted flere ganger. Her testet han maten på Øyafestivalen. Foto: Kyrre Lien/VG
EKSPERT: Restaurantanmelderen er sjeldent ute og spiser på samme sted flere ganger. Her testet han maten på Øyafestivalen. Foto: Kyrre Lien/VG

Som restaurantanmelder er Blomberg-Nygård ute og spiser hele tiden, men det aller beste han får servert er spagetti.

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi blant annet intervjuet «Top Chef»-vinner Renee Fagerhøi, matblogger Ida Gran-Jansen og Maaemo-kokk Espen Holmboe Bang. Denne uken har vi snakket med restaurantkritiker og kokk André Blomberg-Nygård, som sammen med Erik Fosnes Hansen anmelder restauranter i Godt.no og VG.

FAKTA
André Blomberg-Nygård
Født: 1974 i Bergen
Bor i: Oslo
Sivilstatus: Gift
Jobb: Restaurantkritiker
Foto: Frode Hansen/VG
FAKTA André Blomberg-Nygård Født: 1974 i Bergen Bor i: Oslo Sivilstatus: Gift Jobb: Restaurantkritiker Foto: Frode Hansen/VG

– Hva er din frokostfavoritt?

– Jeg elsker egg og bacon eller bare en croissant med godt smør hvis jeg er på reise og vil ha noe i farten.

– Hva er din favorittmiddag?

– Sashimi med en ordentlig ponzusaus (soyasaus, sitrussaft og riseddik).

– Hva er ditt favorittgodteri?

– Alt fra bringerbær-hodeskaller fra Candy King til Bacongull.

– Hva er det aller beste du får servert?

– Smørstekt spagetti med hvit trøffel og parmesan.

– Hva liker du aller best å servere?

– Reker og skalldyr med ferskt brød, sitron og majones. Det er så herlig sosialt og utjevnende at alle sitter å piller sin egen mat.

– Hva er din favorittingrediens?

– Godt smør, det er begynnelsen og slutten på alle gode retter.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Sitron, det er utrolig hvor anvendelig det er når du først har det for hånden.

– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

– Stekepinsett.

– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

– Juicesentrifuge.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Rå rabarbrastilker i en pose med sukker.

– Hvor vil du helst reise?

– Tokyo! Herlig kultur, spennende arkitektoniske kontraster og fantastisk sashimi.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Italienske pølser og ost.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Country, jeg elsker byen Nashville og etter hvert sniker musikken seg på.

– Hva spiser du aldri?

– Mozzarella sticks, tofu og filet-o-fish på McDonalds. Jeg mener hva er vitsen?

– Hvor og hva går du helst ut og spiser?

– Jeg er jo ute og spiser hele tiden, men veldig sjelden samme sted flere ganger. Men akkurat nå har jeg mest lyst til å gå tilbake på BA53 og spise enn eller annen suffle fra Kari Innerå.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?