Det beste jeg vet med André Blomberg-Nygård: Spiser aldri filet-o-fish

EKSPERT: Restaurantanmelderen er sjeldent ute og spiser på samme sted flere ganger. Her testet han maten på Øyafestivalen. Foto: Kyrre Lien/VG
EKSPERT: Restaurantanmelderen er sjeldent ute og spiser på samme sted flere ganger. Her testet han maten på Øyafestivalen. Foto: Kyrre Lien/VG
Natalie Ngo Granum

Som restaurantanmelder er Blomberg-Nygård ute og spiser hele tiden, men det aller beste han får servert er spagetti.

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi blant annet intervjuet «Top Chef»-vinner Renee Fagerhøi, matblogger Ida Gran-Jansen og Maaemo-kokk Espen Holmboe Bang. Denne uken har vi snakket med restaurantkritiker og kokk André Blomberg-Nygård, som sammen med Erik Fosnes Hansen anmelder restauranter i Godt.no og VG.

FAKTA
André Blomberg-Nygård
Født: 1974 i Bergen
Bor i: Oslo
Sivilstatus: Gift
Jobb: Restaurantkritiker
Foto: Frode Hansen/VG
FAKTA André Blomberg-Nygård Født: 1974 i Bergen Bor i: Oslo Sivilstatus: Gift Jobb: Restaurantkritiker Foto: Frode Hansen/VG

– Hva er din frokostfavoritt?

– Jeg elsker egg og bacon eller bare en croissant med godt smør hvis jeg er på reise og vil ha noe i farten.

– Hva er din favorittmiddag?

– Sashimi med en ordentlig ponzusaus (soyasaus, sitrussaft og riseddik).

– Hva er ditt favorittgodteri?

– Alt fra bringerbær-hodeskaller fra Candy King til Bacongull.

– Hva er det aller beste du får servert?

– Smørstekt spagetti med hvit trøffel og parmesan.

– Hva liker du aller best å servere?

– Reker og skalldyr med ferskt brød, sitron og majones. Det er så herlig sosialt og utjevnende at alle sitter å piller sin egen mat.

– Hva er din favorittingrediens?

– Godt smør, det er begynnelsen og slutten på alle gode retter.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Sitron, det er utrolig hvor anvendelig det er når du først har det for hånden.

– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

– Stekepinsett.

– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

– Juicesentrifuge.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Rå rabarbrastilker i en pose med sukker.

– Hvor vil du helst reise?

– Tokyo! Herlig kultur, spennende arkitektoniske kontraster og fantastisk sashimi.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Italienske pølser og ost.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Country, jeg elsker byen Nashville og etter hvert sniker musikken seg på.

– Hva spiser du aldri?

– Mozzarella sticks, tofu og filet-o-fish på McDonalds. Jeg mener hva er vitsen?

– Hvor og hva går du helst ut og spiser?

– Jeg er jo ute og spiser hele tiden, men veldig sjelden samme sted flere ganger. Men akkurat nå har jeg mest lyst til å gå tilbake på BA53 og spise enn eller annen suffle fra Kari Innerå.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?