Det beste jeg vet med André Blomberg-Nygård: Spiser aldri filet-o-fish
Som restaurantanmelder er Blomberg-Nygård ute og spiser hele tiden, men det aller beste han får servert er spagetti.
I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi blant annet intervjuet «Top Chef»-vinner Renee Fagerhøi, matblogger Ida Gran-Jansen og Maaemo-kokk Espen Holmboe Bang. Denne uken har vi snakket med restaurantkritiker og kokk André Blomberg-Nygård, som sammen med Erik Fosnes Hansen anmelder restauranter i Godt.no og VG.
– Hva er din frokostfavoritt?
– Jeg elsker egg og bacon eller bare en croissant med godt smør hvis jeg er på reise og vil ha noe i farten.
– Hva er din favorittmiddag?
– Sashimi med en ordentlig ponzusaus (soyasaus, sitrussaft og riseddik).
– Hva er ditt favorittgodteri?
– Alt fra bringerbær-hodeskaller fra Candy King til Bacongull.
– Hva er det aller beste du får servert?
– Smørstekt spagetti med hvit trøffel og parmesan.
– Hva liker du aller best å servere?
– Reker og skalldyr med ferskt brød, sitron og majones. Det er så herlig sosialt og utjevnende at alle sitter å piller sin egen mat.
– Hva er din favorittingrediens?
– Godt smør, det er begynnelsen og slutten på alle gode retter.
– Hva har du alltid i kjøleskapet?
– Sitron, det er utrolig hvor anvendelig det er når du først har det for hånden.
– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?
– Stekepinsett.
– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?
– Juicesentrifuge.
– Hva var det beste du visste da du var liten?
– Rå rabarbrastilker i en pose med sukker.
– Hvor vil du helst reise?
– Tokyo! Herlig kultur, spennende arkitektoniske kontraster og fantastisk sashimi.
– Hva spiser du når du er alene hjemme?
– Italienske pølser og ost.
– Hva hører du på når du lager mat?
– Country, jeg elsker byen Nashville og etter hvert sniker musikken seg på.
– Hva spiser du aldri?
– Mozzarella sticks, tofu og filet-o-fish på McDonalds. Jeg mener hva er vitsen?
– Hvor og hva går du helst ut og spiser?
– Jeg er jo ute og spiser hele tiden, men veldig sjelden samme sted flere ganger. Men akkurat nå har jeg mest lyst til å gå tilbake på BA53 og spise enn eller annen suffle fra Kari Innerå.