Til hovedinnhold

Turmat: Ut på tur med noe godt på lur

17. februar 2017Aktuelt
TURMAT: Fylte horn, innbakte pølser og sjokoladekjeks passer bra i sekken
TURMAT: Fylte horn, innbakte pølser og sjokoladekjeks passer bra i sekken
Foto: Sara Johannessen VG

Barnas vinterferie er som skapt for forfriskende turer i gnistrende vakker vinternatur. Det kan gjøres enkelt og det kan gjøres rett i nærheten.

Det er ikke slik at man må reise høyt til fjells eller gå milelange skiturer for å nyte vinteren og noen medbrakte fristelser i sekken. Dessuten er en matpause helt på sin plass enten turen er lang eller kort, med eller uten ski. Og alle foreldre vet hvor viktig glade barn er for turopplevelsen (og mange foreldre vet nok også av erfaring hvordan det motsatte føles), så nettopp derfor er det helt på sin plass å gjøre turen barnevennlig, også med tanke på provianten.

Med fylte horn kan små og store få sine ønsker oppfylt. De kan nemlig fylles med alt fra ost og skinke til krydret pølse, pesto og ruccola, eller hva med nutella? Det er jo tross alt vinterferie …

Selv om pølser grillet på bål fortsatt er lykke hos barna er det alltid greit med et par andre enkle alternativer som kan forberedes i forveien. Så kanskje det kan friste med noen pølseruller? For de minste er det kanskje nok med ketchup. For de eldre i turfølget kan jeg anbefale å smøre butterdeigen med en skikkelig godt krydret mangochutney, før du legger på gode pølser og pakker det hele sammen. Rullene steker du gylne og sprø i ovn.

Saftige hjemmelagde sjokoladekjeks med store sjokoladebiter er også populært kan jeg love deg. De funker utmerket på tur, men kan like gjerne nytes hjemme, nystekte og lune, med et glass iskald melk.

Publisert: 17.02.2017 kl. 12:05
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 12:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?