Tabasco åpner egen restaurant
Vær forberedt - dette blir hett.
Hvis du er glad i sterk mat blir nok dette en gledens dag for deg. Spesielt hvis du i tillegg har en flybillett til USA.
McIlhenny, som står bak den verdensberømte chilisausen Tabasco, skal nemlig åpne en egen Tabasco-restaurant, skriver The Advocate. Restauranten skal bli en del av besøkssenteret ved deres hovedkvarter på Avery Island i Louisiana, USA.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Restauranten skal hete «1868», og er oppkalt etter året Tabasco ble grunnlagt. De skal servere cajun-inspirerte- og kreolske retter som jambalaya, krepsenachos og iskrem med en smak av bringebær og chipotle, ifølge Eater.
Alle rettene skal visstnok inneholde én eller flere av Tabascos syv chilisauser, og prisene vil holde seg mellom omlag 60 og 100 kroner, skriver Bustle.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Tabascosausen er laget av tabascochilipepper, eddik og salt, og har forøvrig en lang historie: Selskapet bak den kjente og røde smakskruttønna har 150-års-jubileum om tre år.
Sausen ble til ved at en Edmund McIlhenny på 1860-tallet moste de rødeste chilipepperene han fant med salt, og lagret blandingen i glass og tønner i 30 dager. Deretter blandet han inn hvitvinseddik, og lot det hele stå i 30 dager til. Blandingen ble deretter silt, og fylt på små flasker, heter det på Tabascos hjemmeside. Og med det var Tabasco-eventyret igang.
Ifølge produsentens hjemmeside lages Tabasco-sausen på samme vis den dag i dag, bare at chili-, salt- og eddiksblandingen heller lagres så lenge som tre år.
Vil du prøve cajun- eller kreolsk mat? Sjekk ut disse oppskriftene: