Tabasco åpner egen restaurant

KLASSIKER: Tabasco ble grunnlagt i 1868. Om tre år er det med andre ord 150-års-jubileum for den sterke sausen. Foto: Martin Bureau/Afp
KLASSIKER: Tabasco ble grunnlagt i 1868. Om tre år er det med andre ord 150-års-jubileum for den sterke sausen. Foto: Martin Bureau/Afp
Maria Tveiten Helgeby

Vær forberedt - dette blir hett.

Hvis du er glad i sterk mat blir nok dette en gledens dag for deg. Spesielt hvis du i tillegg har en flybillett til USA.

McIlhenny, som står bak den verdensberømte chilisausen Tabasco, skal nemlig åpne en egen Tabasco-restaurant, skriver The Advocate. Restauranten skal bli en del av besøkssenteret ved deres hovedkvarter på Avery Island i Louisiana, USA.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VRI: For kreolsk mat litt utenom det vanlige, kan du prøve kreolske reker i papadums. Oppskriften finner du her. Foto: Magnar Kirknes/Samfoto
VRI: For kreolsk mat litt utenom det vanlige, kan du prøve kreolske reker i papadums. Oppskriften finner du her. Foto: Magnar Kirknes/Samfoto

Restauranten skal hete «1868», og er oppkalt etter året Tabasco ble grunnlagt. De skal servere cajun-inspirerte- og kreolske retter som jambalaya, krepsenachos og iskrem med en smak av bringebær og chipotle, ifølge Eater.

Alle rettene skal visstnok inneholde én eller flere av Tabascos syv chilisauser, og prisene vil holde seg mellom omlag 60 og 100 kroner, skriver Bustle.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SPICY: Tabasco kan brukes på så mangt. Har du noensinne prøvd å ha noen dråper i mangosalsaen? Foto: Martin Bureau/Afp
SPICY: Tabasco kan brukes på så mangt. Har du noensinne prøvd å ha noen dråper i mangosalsaen? Foto: Martin Bureau/Afp

Tabascosausen er laget av tabascochilipepper, eddik og salt, og har forøvrig en lang historie: Selskapet bak den kjente og røde smakskruttønna har 150-års-jubileum om tre år.

Sausen ble til ved at en Edmund McIlhenny på 1860-tallet moste de rødeste chilipepperene han fant med salt, og lagret blandingen i glass og tønner i 30 dager. Deretter blandet han inn hvitvinseddik, og lot det hele stå i 30 dager til. Blandingen ble deretter silt, og fylt på små flasker, heter det på Tabascos hjemmeside. Og med det var Tabasco-eventyret igang.

Ifølge produsentens hjemmeside lages Tabasco-sausen på samme vis den dag i dag, bare at chili-, salt- og eddiksblandingen heller lagres så lenge som tre år.

Vil du prøve cajun- eller kreolsk mat? Sjekk ut disse oppskriftene:



Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?