Seks smakfulle alternativer til kylling
Vil du lage noe annet til middag enn kylling? Prøv disse rettene.
Det har vært mye oppmerksomhet rundt det høye innholdet av antibiotikaresistente bakterier i norsk kylling den siste tiden.
Lurer du på hvilke forholdsregler du må ta på kjøkkenet for å unngå smitte ved tilberedning av kylling, har vi samlet alle huskereglene du må kunne her.
Har du imidlertid lyst til å erstatte kyllingen med annet protein, eller bare trenger inspirasjon til nye middagsretter? Da har vi plukket seks gode alternativer under.
Laks i terninger egner seg ypperlig i wokpannen, og holder seg saftige når de dampes på toppen av grønnsakene sammen med en asiatiskinspirert saus full av smak.
Curry. curry, nam, nam! Ifølge Godt-kokk Lise Finckenhagen kan curry være så mangt – ikke trenger den å være sterk heller. Varm deg med gode indiske smaker med denne currygryten med deilig lammebog.
Dette er blant fotballproff Mats Møller Dæhlis favorittretter – og er superenkel og kjapp å lage. Det beste med «alt i en form» er at du kan tilsette det du ønsker eller har tilgjengelig av både protein og grønnsaker.
Du kan legge mye annet enn tex-mex i tortillalefser. Prøv smaksrike biffstrimler sammen med ovnsbakt paprika og grønnsaker. Topp det hele med spicy guacamole for det lille ekstra.
Til denne oppskriften trenger du kun tre ingredienser: pasta, chorizopølse og brokkoli. Passer perfekt til hektiske hverdager.
Et vegetarisk og sunt måltid med masse gode smaker. Det meste kan puttes i pitabrødet, også falafel, som smaker himmelsk med hjemmelaget agurksalat til.
Del dine middagsretter med #godtno på Instagram, og vi plukker deg til forsiden eller reposter de beste.
Publisert: 27.11.2014 kl. 13:45
Oppdatert: 27.11.2014 kl. 14:16
Lag deg en gratis konto