Derfor er potet en av favorittene til Astrid Regine Nässlander

KJØKKENSJEF: Astrid Regine Nässlander er kjøkkensjef på Manshausen Island, og har blant annet vunnet Kokkeprisen under Matprisen. Foto: Santina Crolla
KJØKKENSJEF: Astrid Regine Nässlander er kjøkkensjef på Manshausen Island, og har blant annet vunnet Kokkeprisen under Matprisen. Foto: Santina Crolla
Maria Tveiten Helgeby

– Jeg vil heller eksperimentere litt mer med potetene som dyrkes rett ved øya, enn å for eksempel begynne å bruke søtpotet som sendes fra USA, sier kjøkkensjefen.

FAKTA:

Navn: Astrid Regine Nässlander
Alder: 27 
Jobb: Prisvinnende kjøkkensjef på Manshausen Island
På Instagram: astrid.in.the.arctic
Foto: Joachim Sollerman
FAKTA: Navn: Astrid Regine Nässlander Alder: 27 Jobb: Prisvinnende kjøkkensjef på Manshausen Island På Instagram: astrid.in.the.arctic Foto: Joachim Sollerman

– Poteten er min favorittråvare. Den er anvendelig på så utrolig mange måter, den er billig, og den er dyrket i nærområdet uansett hvor man bor i Norge.

Astrid Regine Nässlander er til daglig kjøkkensjef på det prisvinnende hotellet Manshausen Island. Hotellet ligger om lag tre og en halv times kjøretur fra Bodø – hvor hun er på en liten ferietur med samboeren når Godt ringer.

På Manshausen Island går jobben hennes ut på å ta vare på hele husholdningen – med alle utfordringene og fordelene som følger med å bo på en øy.

– Min matfilosofi er at det skal holdes så enkelt og bra som mulig med de råvarene man har tilgjengelig i området.

I fjor fikk Nässlander Kokkeprisen under Matprisen, som skulle gis til en kokk som utmerket seg med genuin interesse og kunnskap om bærekraftige måltider. Og i år ble hun valgt ut som en av «30 under 30» i D2s kåring av ledestjerner.

– Jeg vil heller eksperimentere litt mer med potetene som dyrkes rett ved øya, enn å for eksempel begynne å bruke søtpotet som sendes fra USA, sier hun.

Akkurat nå er det potettypen Van Gogh som er favoritten. Den er i sesong nord i landet, er fast og har masse smak.

– Den er i tillegg fin og rund, så den ser veldig flott ut på fatet hvis man bruker den hel.

Hjemme bruker hun ofte poteter i salater, eller så steker dem hele på hard varme i ovnen med smør, salt, pepper og urter.

– Det gir et flott og crispy skall, og en myk midte hvis man passer på å ikke oversteke den, og så blir den ikke overbakt.

På Manshausen bruker hun poteten som tilbehør til både fisk og kjøtt, marinert på ulike måter, eller som stappe og pureer.

Den kan også brukes i vaffelrøre - som hun viser i oppskriften under.

– En potetvaffel er en salt matvaffel. Den er en kul substitutt for matpannekaker, som for eksempel tortilla, som er maisbasert og ofte kommer langveisfra.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?