Fra fries til stappe – her er fem enkle søtpotet-oppskrifter

21. mars 2014Aktuelt
SØTT OG GODT: Søtpoteten gir en deilig sødme til retter - og fungerer både som tilbehør og middag i seg selv. Foto: Veganmisjonen.com / Vegetarbloggen.com / Mette Møller
SØTT OG GODT: Søtpoteten gir en deilig sødme til retter - og fungerer både som tilbehør og middag i seg selv. Foto: Veganmisjonen.com / Vegetarbloggen.com / Mette Møller

Søtpoteten er ikke bare full av smak, men også svært anvendelig. Kokt, most eller bakt – Godt har plukket ut fem enkle og gode måter å bruke søtpoteten på. 

Søtpoteten har på kort tid blitt en av nordmenns nye favoritt-rotgrønnsaker. Tidligere er den blitt omtalt som den mest undervurderte grønnsaken. Nå rives den vekk fra norske grønnsaksdisker, hvor salget av søtpoteten har eksplodert hittil i år.

Den rødbrune grønnsaken med det oransje kjøttet, som faktisk ikke er en potet eller i familie med poteten, kommer opprinnelig fra Sør-Amerika. Søtpoteten er ikke bare næringsrik, men også bruksområdene er uendelig mange.

I tillegg til å koke, mose eller bake den i ovnen, kan du bruke søtpotet i alt fra wok, gryteretter, supper, i desserter og kaker til smoothies.

Fra smakfull suppe til digge fries - Godt har plukket ut fem enkle oppskrifter med søtpotet:

Foto: Vegetarbloggen.com
Foto: Vegetarbloggen.com

Med sin mettende egenskap og runde smak er søtpotet en utmerket vegetarmiddag. Vegetarbloggens Mari Hult står bak denne nydelige og fargeglade suppen. Søtpotet og koksmelk gir den en kremet konsistens med smak av karri, kokos og en chili.

Foto: Mette Møller/Juksekokeboka
Foto: Mette Møller/Juksekokeboka

I likhet med poteten er søtpotet perfekt å bake med godt fyll toppet med ost. BloggerSusanne Kaluzasdeilige oppskrift er lett å tilpasse både vegetarianere og familie på hektiske dager, og er en avmange smarte og gode retterfra kokeboken «Juksekokeboka».

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Et saftig velstekt kyllingbryst, kremete stappe og dekadente søtpotetbiter fra ovnen. Godts bidragsyter Julie Ilona Balas har oppskriften på den mest smakfulle helgekosen, minus dårlig samvittighet.

Foto: Veganmisjonen.com
Foto: Veganmisjonen.com

Bytt ut de klassiske pommes fritesene med en sunn og smakfull variant. Som rotfrukter flest egner også søtpoteten seg knallbra til ovnssteking, skriver Jane Johansen på matbloggen Veganmisjonen. Alt du trenger å gjøre er å dele den i staven, hell på litt olje, krydder og la den blomstre i ovnen. Godt som tilbehør eller snacks med dipp til.

Foto: Materdetbestejegvet.blogspot.no
Foto: Materdetbestejegvet.blogspot.no

Finnes det noe friskere enn en fyldig og fargerik søtpotetstappe? Konsistensen og smaken på søtpotet gjør at den fungerer utmerket som stappe. Med våren rett rundt hjørnet gjør denne smakfulle stappen seg ekstra godt på tallerken som tilbehør til saftig kjøtt.

Vis oss dine favorittoppskrifter med søtpotet på Instagram, og merk bildene med #godtno. Så reposter vi de beste eller viser dem på forsiden vår!

Publisert: 21.03.2014 kl. 12:10
Oppdatert: 21.03.2014 kl. 14:10


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?