Til hovedinnhold

Ukens matblogger: Fylte horn med ost og bacon

ENKELT: Hemmeligheten bak Idas horn er å bytte ut skinke med bacon. Foto: Ida Gran-Jansen
ENKELT: Hemmeligheten bak Idas horn er å bytte ut skinke med bacon. Foto: Ida Gran-Jansen

Innbakte horn er perfekte til eksamen, piknik og turer, og passer både til frokost og lunsj. Ved å bytte ut skinke med bacon blir smaken litt kraftigere og mye bedre.

Ukens matblogger Ida Gran-Jansen (26)Er student og kokebokforfatter.Bor i OsloFavorittråvarene er egg og vaniljeNår jeg lager mat så liker jeg å høre på musikkBlogg: www.cakeplease.no der jeg vil inspirere andre til å bakeFoto: Annemor Larsen/VG
Ukens matblogger Ida Gran-Jansen (26)Er student og kokebokforfatter.Bor i OsloFavorittråvarene er egg og vaniljeNår jeg lager mat så liker jeg å høre på musikkBlogg: www.cakeplease.no der jeg vil inspirere andre til å bakeFoto: Annemor Larsen/VG

- Bacon og ost i kombinasjon er helt fantastisk, og lukten av nybakte horn på kjøkkenet glemmer du ikke, sier ukens matblogger Ida Gran-Jansen til Godt.no.

- Når du baker hornene og annen gjærbakst. er det viktig å passe på at vesken er omtrent 37 grader, da trives gjæren best, sier hun.

Ida Gran-Jansen vant «Hele Norge baker» i 2013, og du finner bloggen hennes her. Følg henne på Facebook og Instagram også. Prøv også Idas beste 17. mai-kake.

Ingredienser for 16 horn

  • 3,5 dl h-melk
  • 50 g fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 100 g meierismør
  • 1 liter hvetemel
  • 150 g bacon, stekt i biter
  • 150 g revet ost
  • 1 egg til pensling

Fremgangsmåte

Jeg bruker omtrent to timer på å lage hornene.

Ha hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Smuldre gjæren i melet.

Smelt smøret på lav varme og bland inn i melken. Hell blandingen i melet og elt på lav hastighet i 5 minutter.

Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen og elt i 2 minutter til.

Smør en bolle med litt smør og legg deigen oppi. Dekk med plastfolie og hev på et lunt sted i 40 minutter.

Ha deigen ut på en melet benk. Del deigen i to emner og kjevle ut to store rundinger. Del hver runding i 8 pizzatrekanter.

Legg stekt bacon og ost på den tykkeste enden av hvert «pizzastykke». Rull sammen til horn og legg 8 stykker på hvert sitt stekebrett dekket med bakepapir. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la etterheve i 35 minutter.

Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutter.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?