Ukens matblogger: Fylte horn med ost og bacon
Innbakte horn er perfekte til eksamen, piknik og turer, og passer både til frokost og lunsj. Ved å bytte ut skinke med bacon blir smaken litt kraftigere og mye bedre.
- Bacon og ost i kombinasjon er helt fantastisk, og lukten av nybakte horn på kjøkkenet glemmer du ikke, sier ukens matblogger Ida Gran-Jansen til Godt.no.
- Når du baker hornene og annen gjærbakst. er det viktig å passe på at vesken er omtrent 37 grader, da trives gjæren best, sier hun.
Ida Gran-Jansen vant «Hele Norge baker» i 2013, og du finner bloggen hennes her. Følg henne på Facebook og Instagram også. Prøv også Idas beste 17. mai-kake.
Ingredienser for 16 horn
- 3,5 dl h-melk
- 50 g fersk gjær
- 1 ts salt
- 100 g meierismør
- 1 liter hvetemel
- 150 g bacon, stekt i biter
- 150 g revet ost
- 1 egg til pensling
Fremgangsmåte
Jeg bruker omtrent to timer på å lage hornene.
Ha hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Smuldre gjæren i melet.
Smelt smøret på lav varme og bland inn i melken. Hell blandingen i melet og elt på lav hastighet i 5 minutter.
Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen og elt i 2 minutter til.
Smør en bolle med litt smør og legg deigen oppi. Dekk med plastfolie og hev på et lunt sted i 40 minutter.
Ha deigen ut på en melet benk. Del deigen i to emner og kjevle ut to store rundinger. Del hver runding i 8 pizzatrekanter.
Legg stekt bacon og ost på den tykkeste enden av hvert «pizzastykke». Rull sammen til horn og legg 8 stykker på hvert sitt stekebrett dekket med bakepapir. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la etterheve i 35 minutter.
Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutter.
Publisert: 01.05.2014 kl. 00:43
Oppdatert: 14.05.2014 kl. 13:50
Lag deg en gratis konto