Lise Finckenhagens iskalde fristelser

12. juni 2020Aktuelt
SOMMERGODT: Frister det med en sjokolademilkshake med Non Stop eller «fudgy» sjokoladeispinner med marengs i sommervarmen? Foto: Krister Sørbø/VG
SOMMERGODT: Frister det med en sjokolademilkshake med Non Stop eller «fudgy» sjokoladeispinner med marengs i sommervarmen? Foto: Krister Sørbø/VG

Iskaffe med en vri, sjokolademilkshake eller seige, gode sjokoladeispinner - det er mye godt som kan nytes i sommer. 

Når dagene er ekstra varme, eller du bare er fysen på en iskald fristelse, kan kanskje en iskaffe «float» være akkurat det du trenger. Ferskbrygget kaffe boostet med espresso, rask kjølt ned og servert med knust is, toppet med en dæsj sprudlende club soda og en stor kule vaniljeis. Og veldig gjerne litt sjokoladesaus og karamellsaus på toppen der igjen. Det blir iskaffen sin det!

Hvis du er av de som ennå ikke har begynt å drikke kaffe eller som kjenner på den barnslige lykken over milkshake (man blir forresten aldri lei eller for gammel for milkshake da) så er det bare å ta frem hurtigmikseren med det samme. Prinsippene er ganske like uansett hvilken smak du velger: Is, melk og ønsket smak - kjøres sammen til en deilig, tykk og søt shake. Så enkelt at det er bare tull å kjøpe det ferdig. Favoritten min er sjokolade så derfor ble det det i dag og. Sjokoladeis og Non Stop gjør den akkurat passe barnslig og god, og myk pisket krem og en morell eller to på toppen gir den rette følelsen (akkurat det med morellen føler jeg av en eller annen grunn er veldig viktig). Og så sjokoladesaus selvfølgelig, og den skal helst renne litt ned langs med kanten på glasset (vi har jo alle våre preferanser hehe). Til shakes funker det helt supert med kjøpeis, men noen ganger er det gøy å lage isen selv og.

Isblandingen til sjokolade-ispinnene kan du gjerne fryse rett ned i en beholder (altså ikke lage ispinner) da den ikke er avhengig av å bli kjørt i en ismaskin eller å bli rørt i ofte under innfrysning. Konsistensen blir seig og god, helt uten iskrystaller. Ønsker du å tilsette noe ekstra kan blandingen smakes til med kaffe (bruk helst instant espressopulver), eller du kan vende inn hakkede nøtter som peanøtter eller ristede hasselnøtter.

De som liker det søtt og seigt visper i tillegg opp en marengs som smøres på halve ispinnen og «brennes» av rett før servering som en toastet marshmallow på toppen av det hele. Kald fornøyelse!

Publisert: 12.06.2020 kl. 09:47
Oppdatert: 19.06.2020 kl. 09:26


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?