Til hovedinnhold

Redaksjonens favoritter: Pizza i Oslo

1. mars 2023Aktuelt
HOT: Chili cheese-pizzaen på ZZ passer for deg som liker det sterkt.
HOT: Chili cheese-pizzaen på ZZ passer for deg som liker det sterkt.
Foto: Mathias Steinbru/VG
AvMaria Tveiten Helgeby, Natalie Ngo Granum, Malene Strande CaeogHelene Mariussen

Fra klassiske italienske pizzaer med parma og skinke og sjampignon, til pizzaer toppet med soyamarinert biff og svartkål. Vi har samlet seks pizzarestauranter du bør besøke.

Oslo er en herlig matby, med stadig flere spennende restauranter å besøke. Det er sjeldent feil med pizza, og derfor har vi i redaksjonen samlet sammen noen av våre favorittsteder å kose seg med den italienske spesialiteten på.

Restaurantene strekker seg fra øst til vest i hovedstaden, og du vil finne pizzaer med både klassiske toppinger, som parmaskinke og «quattro formaggio», og noe lekne nyvinninger som soyamarinert biff og amandinepotet. Noe for en hver smak, med andre ord.

Så hopp på en by- eller sparkesykkel, og smak deg gjennom Oslo!

Best Friends Pizza

Hvor: Thorvald Meyers gate 26

Øverst på Grünerløkka finner du den hippe pizzarestauranten Best Friends Pizza, som lager helt vilt god pizza.

Her får du nydelig sprø og saftig bunn, og spennende toppings, som vegetaralternativet med blomkål og pinjekjerner, eller en helt nydelig variant med forskjellige sopper, et hint av sitron og ferskost.

Betal 35 kroner for å få ekstra kjøtt på toppen, dermed kan du mikse vegetarvariantene med for eksempel «Italian country ham» og få en juicy drøm av en pizza.

Lofthus Samvirkelag

Hvor: Mange steder i Oslo, men den på Torshov er en klassiker - Åsengata 42, 0480 Oslo

Under den trasige tiden pandemien var, var det viktig å ha små høydepunkter å se frem til. Ett av disse ble for oss å bestille pizza fra vår lokale Lofthus Samvirkelag hver lørdag.

Våre favoritter var «Biff» (indrefilet marinert i soyasaus, syltet jalapeño og svartkål) og «Kylling» (marinert kylling med koriander, chili og sitron).

Mens «Reinsdyr» er en vinner hvis man spiser på en av restaurantene. Den toppes av carpaccio av rein, granateple og rødløk. Nam!

Little Italy

Hvor: Slemdalsveien 72

Rett ved Vinderen t-bane kan du plukke med deg sjeldent god pizza hvis du befinner du på Oslo vest.

Bunnen har perfekt tyggemotstand, hvor skorpen nesten er høydepunktet på pizzaen. Toppingene varierer fra klassisk italiensk til gourmet-varianter med en nydelig grana padano-krem. Uansett hvilken pizza du velger er det råvarene som er i fokus med enkle, gode smaker.

Bor du et stykke unna, kan du bestille halvstekte pizzaer og få helt nystekt pizza hjemme.

Jungel Pizza

Hvor: Dalsbergstien 6A og Dannevigsveien 18C

Hvis du er glad i spicy salami er dette pizzastedet for deg. Øverst på menyen finner vi nemlig en pizza med en raus porsjon salami picante og chiliflakes. Denne er så enkel, men så utrolig god. Hvis man er i det vågale hjørnet kan man få samme topping med både blåmuggost og karameliserte valnøtter - eller oliven. Jungel Pizza har en ekstremt variert og spennende meny.

De overrasker dessuten med eksepsjonelt gode vegetariske og veganske alternativer. Hvem skulle tro at en pizza med skivet amadinepotet skulle være et spennende alternativ? Det handler om at Jungel pizza er utrolig god på å balansere smakene: Her er både chiliflak og hvitløk en viktig ingrediens.

For å være ærlig har undertegnede aldri besøkt selve restauranten - kun bestilt pizzaen hjem til sofakroken. Denne pizzaen holder seg nemlig bra også med hjemmebestilling. Andre kan bli av det dvaske slaget - men Jungel pizza holder seg sprø og smakfull.

ZZ Pizza

Hvor: St. Halvards gate 33

ZZ Pizza er et lite stykke Brooklyn i gamlebyen av Oslo. Restauranten ligger ved Galgeberg, ikke langt unna Vålerenga og Tøyen. Lokalene gir en rustikk vibe med sitt fabrikkaktige murbygg og innredning av paller. På sommeren er det fantastisk herlig å sitte i sola og ta seg en øl her.

Pizzaen har en utrolig god bunn og menyen er variert. Her kan vi anbefale pizzaen med parmaskine og burrata, mens et mer spennende alternativ er svinenakke og sennep.

ZZ Pizza tilbyr meget gode smakskombinasjoner.

Mamma Pizza

Hvor: Dronningens gate 22

I hjertet av byen, kun en liten avstikker fra Karl Johan, finner du ikke bare en av byens beste pizzaer - det er også en av byens beste italienske restauranter!

Pizzautvalget består av klassikere som Regina Margherita og Capricciosa, samt en nydelig N’duja med karamellisert løk. Bunnen er sprø utenpå og myk inni, akkurat slik vi liker den.

Du kan få maten levert på døra, men ønsker du å drømme deg vekk og få en nærmest vaskekte italiensk opplevelse, råder vi deg til å svinge innom for et bord.

Fikk du lyst til å lage hjemmelaget pizza? Her finner du våre beste oppskrifter på pizza!

Publisert: 01.03.2023 kl. 15:12


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Hvordan var din opplevelse i dag?