Lise Finckenhagens restefest med ribbe og pinnekjøtt

RESTEMAT: Om du sitter med rester etter julematen, kan du gi den nye smaker.
RESTEMAT: Om du sitter med rester etter julematen, kan du gi den nye smaker.
Foto: Sara Johannessen Meek
Lise Finckenhagen

Steamed buns, pinnekjøtt «carbonara» og krydret nudelsuppe - slik forvandler du restene etter julemiddagen til deilige retter.

I julen skal det bugne, og ligner du litt på meg er du like livredd for at folk ikke skal få nok mat som en italiensk bestemor. Julemat er intet unntak, noe som lett kan føre til rester langt utover romjulen.

Man skal selvfølgelig ikke overdrive, men sitter du likevel med en ribbebit og litt pinnekjøtt til overs er godt å ha et par varianter å diske opp med. Gjerne med et innslag av andre smaker som bryter litt med det tradisjonelle og renser opp smaksløkene.

Ribba er en super match med asiatiske smaker, tåler godt både både syrlighet, sødme, chili og salt. Og pinnekjøttet gjør seg finfint i en egen vri på «carbonara».

Så skulle det bli noen rester til overs etter festlighetene, ja da gir vi dem en deilig «make-over» til restefesten…

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?