Lise Finckenhagen: Retter som lages på ett og samme brett
Det er liksom noe deilig befriende over middager som kan lages i en form – eller alt på ett brett.
En perfekt løsning når du vil gjøre det enkelt og rustikt, sparer oppvask gjør du også.
Velg råvarer som utfyller hverandre smaksmessig, og som også bidrar med ulike konsistenser. Se på disse oppskriftene som et utgangspunkt med store muligheter for variasjon. Ta en ekstra titt i kjøleskapet og se om noe kan brukes. Bacon eller krydret pølse er for eksempel supert sammen med kyllingen, og det brødtrikset fungerer faktisk veldig bra - daggammelt brød som suger til seg all den gode kraften samtidig som det blir sprøtt på toppen.
Den tex-mex-inspirerte ørreten kan byttes ut med annen fisk som laks eller torsk. Og litt mango eller ananas i salsaen gjør den ekstra frisk og fruktig.
Føler du for en grønn dag er en form full av bakte grønnsaker proppfull av smak et godt alternativ. Her har jeg i grunn fylt på med alt som er godt. Mange ulike smaker, noen sprøtt og noen mykt - med friske granateplekjerner på toppen. Funker dessuten like godt som lunsj dagen etter.
Neida, det er ikke alltid det avanserte utstyret det kommer an på. Noen ganger holder det i massevis med alt på ett brett.
Sulten på noe annet? Her finner du alle Lise Finckenhagens oppskrifter!
Publisert: 22.01.2021 kl. 11:17
Lag deg en gratis konto