Michelin-utdelingen utsatt til september

5. mai 2021Aktuelt
PAR I STJERNER: Paret Sven Erik og Torill Renaa under Michelin-utdeling i 2020, da restaurant Re-Naa ble tildelt to stjerner.
PAR I STJERNER: Paret Sven Erik og Torill Renaa under Michelin-utdeling i 2020, da restaurant Re-Naa ble tildelt to stjerner.
Foto: Ole Martin Wold

Prisutdelingen for de nordiske landene, som skulle holdes i Stavanger i februar, ble først utsatt til mai. Nå er den utsatt igjen.

Det ble et stjernedryss over norske restauranter under fjorårets Michelin-utdeling, som ble holdt i Trondheim i februar. Hele fire restauranter fikk én stjerne, mens Re-Naa i Stavanger gikk opp fra én til to stjerner - og ble dermed restauranten med flest stjerner i Norge.

Årets utdeling av de høyt ettertraktede Michelin-stjernene, for de nordiske landene, skulle holdes i Re-Naas hjemby, Stavanger, i februar.

På grunn av coronasituasjonen ble utdelingen utsatt til mai. Det var da planlagt en digital utdeling. Nå har utdelingen blitt utsatt med ytterligere fire måneder, og skal ikke holdes før i september. Dette ifølge en pressemelding fra Michelin.

– Fordi vi ønsker å tilby alle gjester det beste av det beste fra de forskjellige kulinariske scener, har vi besluttet å utsette lanseringen av 2021-årgangen. Det vil tillate oss å ta hensyn til effektene av Covid-19-tiltak, samt skape en bedre feiring sammen med alle matelskere, av det som vi håper blir en fantastisk 2021-utgave, sier Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Michelin-guidene i pressemeldingen.

Det opplyses også at de med utsettelsen gir teamene som skal vurdere restaurantene mer tid til å gjøre sine valg, «med samme relevans, seriøsitet og konsistens som tidligere år».

Nytt av året er også at prisutdelingen vil bli sendt direkte på TV, fra Stavanger konserthus. Matkanalen produserer og viser showet, både på egne plattformer og via mediehus de samarbeider med via sin eier Schibsted (som også eier VG).

– Det er en stor ære for Matkanalen å være mediepartner for denne store begivenheten, ikke bare i gastronomiens verden, men for et større publikum i Norden, sier Øivind Lindøe, administrerende direktør i Matkanalen.

Publisert: 05.05.2021 kl. 08:00
Oppdatert: 07.05.2021 kl. 13:25


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?