Credo-kokk Live Krangnes Edvardsens favorittråvare: Blod

TALENT: Live Krangnes Edvardsen (i midten) ble tildelt Kokkekarlas Legat kun måneder etter hun tok fagbrevet. Foto: Ole Martin Wold/VG
TALENT: Live Krangnes Edvardsen (i midten) ble tildelt Kokkekarlas Legat kun måneder etter hun tok fagbrevet. Foto: Ole Martin Wold/VG
Maria Tveiten Helgeby

Det ferske kokketalentet synes blod og portvin er en magisk smakskombinasjon.

– Det er nok ganske mange som har et hatforhold til blod, men det er faktisk ganske godt hvis du for eksempel får en skikkelig god blodpudding.

FAMILIEOPPSKRIFT: Live Krangnes Edvardsen deler oppskriften til tippoldemorens blodpudding. Foto: Live Krangnes Edvardsen
FAMILIEOPPSKRIFT: Live Krangnes Edvardsen deler oppskriften til tippoldemorens blodpudding. Foto: Live Krangnes Edvardsen

Live Krangnes Edvardsen er kokk på den anerkjente restauranten Credo i Trondheim, og fikk tildelt Kokkekarlas Legat i september etter å ha tatt fagbrevet bare noen måneder tidligere. Hun trekker fram blod som en av sine favorittråvarer.

– Vi hadde griser hjemme da jeg vokste opp, og vi tok alltid vare på litt av blodet så vi fikk brukt hele dyret. Men det er ikke før i voksen alder jeg begynte å virkelig like råvaren, sier kokketalentet.

Selv pleide faren å lure henne ved å servere blodpudding med melis da hun var barn.

– Han sa det var sjokoladekake, så det gikk ikke, ler hun.

Nå, derimot, serverer hun daglig en blodpuddingrett på Credo som lages med portvin.

– Smakskombinasjonen er bare helt magisk, sier Edvardsen om retten, som har blitt servert i mange år.

Når folk får den servert, varierer reaksjonen mellom skepsis og glede.

– Men når de smaker blir flesteparten veldig positivt overrasket. Det er til og med folk som spør om å få en til.

Hvis du vil prøve å lage noe med blod selv, tipser kokken om å lage klassiske retter som blodpannekaker, blodpudding og blodklubb. Blodet får du kjøpt i velassorterte matbutikker.

Her deler hun sin tippoldemors blodpuddingoppskrift.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?