Lise Finckenhagens sunnere desserter med grønnsaker
Hva med å snike inn litt grønt i dessertene?
Har du også startet året med lovnader om litt sunnere vaner i hverdagen? Men selv med slike lovnader kan man etter hvert kjenne litt på søtsuget, og da kan det jo være greit å ha et par «smalere» dessertvarianter å ty til når suget kommer snikende. Selv tror jeg i hvert fall at det er viktig å unne seg litt søtt en gang iblant - fremfor å gå på store smeller som ikke fører med seg mer en akutt tilfredsstillelse og påfølgende dårlig samvittighet.
Så hva med å snike inn litt grønnsaker i dessertene? Morsomme kombinasjoner som karamellisert pastinakk med lime og peanøttkrokan, og en fyldig og kremet avokado- og sjokolade «pudding» - vil garantert overraske på en positiv måte. Pastinakk har jo mye sødme i utgangspunktet, og etter koking og karamellisering vil pastinakken minne forbausende mye om stekt banan. Bare pass på at du ikke velger persillerot, den vil gi et ganske annet resultat…
Litt revet rødbet i sjokoladekaken vil gjøre kaken ekstra saftighet og gir en dyp, nærmest litt jordlig følelse (på en bra måte, altså). Rødbet er dessuten veldig godt sammen med røde bær, og det er kombinasjonen rødbet og bringebær jeg har gått for i dagens plantebaserte raw-food kake. Jeg er jo fryktelig svak for både smør, sukker og fløte i alt av kaker og desserter, og var vel egentlig litt skeptisk til denne kaketrenden. For her er det cashewnøtter som står for «kremen» og dadler er søtstoffet i bunnen.
Men du verden, for en enestående måte å få i seg både kake og grønnsaker på. Også så sunt da gitt!
Publisert: 22.02.2019 kl. 13:35
Lag deg en gratis konto