Helstekt entrecôte - Godt.no - Finn noe godt å spise
http://www.godt.no/o310
Imponer med en helstekt, saftig og mør entrecôte. Følg noen enkle råd for steking av store kjøttstykker, og du vil garantert lykkes. La entrecôten få hvile seg tilstrekkelig etter steking, og vips middagen er servert.

Slik gjør du

 1. 1. Renskjær entrecôten for hinner og sener. Hvis kjøttstykket er litt slapt i fasongen, er det en fordel og binde det opp med bomullstråd. Krydre godt med salt og pepper. Brun entrecôten på høy varme i stekepanne, med noen dråper olje.

 2. Helstekt entrecôte

  2. Legg kjøttet over i ovnsform, kok ut pannen med litt rødvin, hell dette over kjøttet før du steker det i stekeovnen på ca. 170 grader - til kjøttet har fått en kjernetemperatur på 58 grader. Legg gjerne en hel uskrelt hvitløk i formen som baker sammen med kjøttet. Ta ut kjøttet og la det hvile minst 20 min. Kjernetemperaturen vil stige til ca. 62 grader, som er perfekt for helstekt entrecôte.

 3. Helstekt entrecôte

  3. Kok mandelpoteter i usaltet vann til de er møre. Ta av skallet og mos potetene lett sammen mens du heller i olivenolje. Bland inn finhakket oliven og finhakket persille. Den bakte hvitløken kan også blandes inn i mosen. Smak til med salt og pepper.

 4. Helstekt entrecôte

  4. Skrell sjalottløk og finhakk denne. Ha løken i en kjele sammen med rødvin. Kok til løken har fått marmeladekonsistens og nesten all rødvinen har kokt inn. Tilsett oksekraft og kok videre til kraften er kokt inn til ca. halv mengde. Ønsker du en helt glatt saus, kan løkbitene siles bort før du pisker inn smørterninger og smaker til med salt og pepper. Soppen deles i skiver og brunes lett i smør, krydres med salt og pepper og er klar til servering.

(Publisert , endret )

Kommentarer 2

Kommenter
 • Malin Uggedal
  Malin Uggedal
  Fin oppskrift og veiledning, men savner mengde på oksekraft som skal I sausen.
  Svar på kommentar
 • Dag Becke
  Dag Becke
  Nyydelig resultat . Mørt, smakfullt , og saftig entrecote. Men, 1,5 kg kjøtt og en kg poteter er mer enn nok til 8 personer , selv uten forrett.
  Svar på kommentar